Hlavní obsah

Ohlédnutí za Kralupským talentem 2014

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 6. dubna se v Kralupech uskutečnil již jubilejní pátý Kralupský talent, ve kterém si mladí i dětským střevícům již pomalu odrostlí zpěváčkové převážně z Kralupska mohli zasoutěžit ve zpěvu známých tuzemských, jakož i světově osvědčených hudebních hitů.

Foto: Martin Tlustý

Jeden z nejlepších pěveckých výkonů na letošním Kralupském talentu předvedla mladičká Viviana Wagnerová, která si vyzpívala jednu z cen poroty.

Článek

Letošní Kralupský talent se jako již obvykle chystal dlouhé měsíce dopředu. Hlavní osobou byla již tradičně učitelka místní kralupské ZUŠ Markéta Wagnerová-Lipšová s mohutnou podporou kralupského Centra volného času Palouček, místního Kulturního a společenského střediska i týmu Kralupského televizního zpravodajství, dlouhou řadou místních osvícených podnikatelů, jakož i rodičů. Kralupský městský úřad letošní jubilejní Talent podpořil grantem ve výši 34 tisíc Kč.

K živému vystoupení před publikem po nedělním obědě na kralupské pódium nastoupilo dvaadvacet dětí a teenagerů, z toho hned čtyři mladí muži. V porotě zasedli známý zpěvák Petr Kolář, oblíbená herečka a rovněž zpěvačka Bára Štěpánová a i v televizi se stále více objevující herečka a moderátorka Romana Goščíková. Jako zpívající hosté dále vystoupili třeba Míša Doubravová se svým přítelem Romanem Tomešem, herec a zpěvák Martin Janský a mnozí další.

Letošní novinkou bylo použití dataprojektoru, kdy před každým vystoupením byl spuštěn krátký video medailonek nastupujícího interpreta, který během předchozích zkoušek pořídil štáb Kralupského TV zpravodajství. Ten celý pořad rovněž pilně natáčel, aby mohl být brzy uveden do vysílání v sítích kralupských kabelových televizí, jakož i na Internetu.

Porota byla letos poměrně přísná, a to hlavně na již zkušené talentové interprety, od kterých tato očekávala jak znatelný pokrok v jejich pěveckém i pohybovém projevu, tak třeba i alespoň základní soulad oděvního image s předváděnou písní.

Letošní Kralupský talent s velkým přehledem vyhrála již zkušená interpretka Petra Longauerová z Velvar, která si už brzy, zatím ovšem pouze na skok, zaletí vyzkoušet své pěvecké umění i do zahraničí. Ceny poroty mimo vítězné Petry Longauerové, jinak žákyně osmé třídy, dále obdrželi Míša Patka a Tomáš Drgo ze čtvrté třídy a poté ještě Viviana Wagnerová navštěvující třídu sedmou.

Organizace, technika i sponzoring Kralupského talentu se rok od roku zlepšuje, kralupská ZUŠ zpěv populární hudby na četné žádosti již dávno vyučuje, a tak můžeme doufat, že organizátoři již opět brzy začnou plánovat Kralupský talent 2015.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám