Hlavní obsah

Odkaz Franka Zappy v Praze v podání jeho spoluhráčů z Mothers of Invention

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapela Grand Mothers RE: Invented, kterou tvoří členové kapely Franka Zappy Mothers of Invention, zahraje v pražském klubu Retro Music Hall ve čtvrtek 31. března.

Foto: Petr Hejna

legendární hudební genius FZ

Článek

Stěžejní trojice muzikantů z famózní Zappovy kapely Mothers of Invention, tedy konkrétně Don Preston (klávesy, zpěv), Roy Estrada (basová kytara, zpěv) a Napoleon Murphy Brock (zpěv, dechy), spolupracovala se Zappou v letech 1964 až 1984, tedy v době nejvyzrálejší a nezaměnitelné tvorby tohoto hudebního génia.

V sestavě, která dorazí do Prahy, budou k slyšení dále kytarista Robbie Margano, který spolupracoval se spoustou bývalých Zappových spoluhráčů, ale i s mnoha dalšími muzikanty - namátkou jako jsou Adrian Belew (King Crimson) nebo Tom Morello (Audioslave, Rare Against the Machine), a za bicí soupravou usedne vyhledávaný univerzální Chris Garcia, který je doma jak v rockové hudbě, tak v jazzu či na perkuse ve stylu world music.

Don, Roy a Napoleon se dali dohromady v roce 1980 pod názvem The Grandmothers, vydali pod touto hlavičkou již několik alb, kritikou velmi kladně přijatých. Do Prahy se vracejí již počtvrté a fanouškům slibují tentokrát navíc podstatně větší porci písniček, kterými si Mothers of Invention a Frank Zappa v 60. letech společně podmanili celý svět.

Nabízí výběr toho nejlepšího z vlastní a Frankovy diskografie. Třeba písně z alb jako Overnight Sensation, Freak Out!, Absolutely Free a dalších. Minule podle návštěvníků koncertu naprosto autenticky přehráli krom jiného prakticky celé zásadní album Apostrophe (') z roku 1974.

Takže se můžeme těšit na skutečně legendární songy v provedení těch nejpovolanějších muzikantů. Koncert požádá agentura Joe´s Garage, na webu http://www.ucinkujici.cz/ je odkaz, kde možno zakopit vstupenky na koncert, který začíná ve od 20 hod v zmíněném Retro Music Hall v Praze na Vinohradech http://retropraha.cz/

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám