Hlavní obsah

Odhalená pravda a MINDGAME naposledy v sezóně

Novinky, Simona Polcarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V letošní sezoně rozšířila společnost StageArtCz svůj repertoár o nový titul MINDGAME - Líbezné vyhlídky. V jevištním thrilleru se stává vedle herců hlavním hybatelem děje napětí. Protiváhou k MINDGAME je komedie The Naked Truth - Odhalená pravda. Do konce sezóny zbývá posledních pár představení.

Foto: Luděk Svítil

Miroslav Etzler si svou roli v MINDGAME - Líbezných vyhlídkách užívá.

Článek

„Jsem rád, že jsme k britské komedii The Naked Truth – Odhalená pravda a hře K-PAX, Svět podle Prota spisovatele a dramatika Gena Brewera mohli připojit žánrově odlišný titul. Vznikl nám tak zajímavý trojlístek představení. Do MINDGAME nevnášíme žádné české konotace, ale držíme se toho, co napsal autor. Jedním z témat je i skutečnost, že se násilí stává předmětem bulváru,“ vysvětluje Petr Halberstadt, zakladatel StageArtCz a režisér všech tří zmíněných inscenací.

Komedii The Naked Truth – Odhalená pravda dramatika Dava Simpsona doprovází slogan „britský divadelní hit o ženách a pro ženy, který by ovšem měli vidět i muži, pokud nemají strach“. Hra s humorem přibližuje osudy šestice rozdílných žen, které svedly dohromady lekce pole dance. Příběh každé z nich je svým způsobem rovněž dojemný. V představení se setkávají herečky z moravských i českých divadel a všechny si pochvalují skvělou atmosféru, která na place vznikla. V posledním brněnském představení The Naked Truth – Odhalená pravda v této sezoně se v neděli 20. května na scéně Divadla Bolka Polívky představí v roli lektorky Gabby herečka Klára Apolenářová. Roli alternuje s Danielou Choděrovou, která je zároveň mistryní světa v pole dance.

„Když jsem dostala nabídku na tuto roli, vzala jsem si čas na rozmyšlenou. Sice jsem už v minulosti tancovala, ale tanec u tyče, to je úplně jiný druh pohybu, je to hodně o síle a zpočátku také o bolesti. Několikrát jsem to chtěla vzdát, ale teď to miluju,“ pochvaluje si účinkování v The Naked Truth Klára Apolenářová. Při brněnském uvedení ji čeká na jevišti setkání s kolegyní Annou Stropnickou z činohry Národního divadla v Brně, Alenou Hladkou z Městského divadla v Mladé Boleslavi, pražskými herečkami Gabrielou Míčovou a Petrou Špindlerovou a také s Alžbětou Vaculčiakovou, známou z televizních Jogínků či seriálu Vinaři. Naposledy v sezoně se bude The Naked Truth – Odhalená pravda hrát 11. června v pražském Divadle Palace.

MINDGAME – Líbezné vyhlídky mají diváci poslední možnost v této sezoně vidět 10. června na domovské scéně společnosti StageArtCz v Divadle Bolka Polívky. Příběh se odehrává v psychiatrické léčebně, kde pod bedlivým dohledem doktora Farquhara žijí a absolvují terapie masoví vrazi. Touha napsat bestseller sem přivádí i novináře Marka Stylera. Věci však nejsou zdaleka takové, jak se na první pohled zdají. V jevištním thrilleru Anthonyho Horowitze se na scéně potkávají Miroslav Etzler, Petr Halberstadt a Gabriela Míčová.

Reklama

Výběr článků

Načítám