Hlavní obsah

Obyvatelům Příbrami, které trápí hluk a prach z dopravy, pomůže dokončení obchvatu města

Novinky, Jiří Kubík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Krajském úřadě Středočeského kraje jednali ve čtvrtek 5. června hejtman Josef Řihák a místostarosta Příbrami Ivan Šedivý s ředitelem závodu Praha Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) ČR Janem Kroupou o tom, jak řešit neúnosnou dopravní situaci v Příbrami.

Foto: Jiří Kubík

Jednání hejtmana Středočeského kraje Josefa Řiháka s místostarostou Příbrami Ivanem Šedivým a Janem Kroupou z Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Článek

„Obrátili se na mě obyvatelé příbramských ulic Rožmitálská a Husova, kterým pod okny jejich domů a bytů jezdí nákladní auta směrem na západ. Složitou situací se na svém posledním jednání zabývali i zastupitelé města Příbrami. Obyvatelé zmíněných ulic sepisují petice, ve kterých si stěžují na nadměrný hluk a prašnost,“ vysvětlil středočeský hejtman Josef Řihák.  

Jednou z možností, jak neúnosnou situaci v Příbrami řešit, je výstavba jihovýchodního obchvatu města. Zástupce ŘSD sdělil, že firma má v současné době peníze na přípravné projekční práce. A ty začnou ještě v letošním roce.

„V příštím roce bychom měli vykoupit pozemky a chtěli bychom získat stavební povolení na stavbu jihovýchodního obchvatu Příbrami. Až je budeme mít, vyhlásíme soutěž na dodavatele. Pokud vše půjde optimálně a budeme mít peníze, může budování obchvatu začít v roce 2016,“ uvedl Jan Kroupa z ŘSD.  

Podle hejtmana Josefa Řiháka je dobře, že se zahájení stavebních prací na obchvatu Příbrami konečně stává realitou, přesto je ale potřeba složitou dopravní situaci v Rožmitálské a Husově ulici řešit co nejdříve.

„Dohodli jsme se, že ŘSD zajistí ve spolupráci s Krajskou hygienickou stanicí v Příbrami měření hlučnosti. Na základě výsledků bude přijato opatření, například položení protihlukových asfaltových koberců,“ řekl hejtman Josef Řihák.  

Podle hejtmana je důležité, že stavba jihovýchodního obchvatu Příbrami se konečně rozběhla. „Děkuji také ŘSD za snahu a hledání řešení, kterým chce vyjít vstříc obyvatelům Příbrami. Příprava stavby je zdlouhavá, časově i finančně náročná. Ale jsem rád, že se konečně začíná něco konkrétního dělat,“ doplnil hejtman Josef Řihák.      

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám