Hlavní obsah

Obec Čučice chce být víc vidět i slyšet, premiérově chystá rockový festival

Novinky, Aleš Tichý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako každá malá obec, tak i Čučice, ležící jihozápadně, asi 35 km od Brna, se s počtem něco málo přes 430 obyvatel snaží trochu zviditelnit.

Foto: Aleš Tichý

Obec Čučice

Článek

Dnešní Čučice se mění v moderní obec. Mají 436 obyvatel na celkové rozloze 813 ha, z toho vlastní 27 ha lesa. Obec vlastní budovu školy, má mateřskou školu, knihovnu s přístupem na Internet. Má vlastní tělocvičnu a posilovnu, kulturní dům, restauraci a hasičskou zbrojnici. V létě je v provozu fotbalové hřiště, tenisový kurt a dětské hřiště. V zimě je k dispozici kluziště.

Občansky je vybavena zrekonstruovanou sítí nízkého napětí, kabelovým rozvodem, telefonní sítí, vlastním vodovodním řadem a kanalizací. Služby pro občany a rekreanty zajišťuje prodejna smíšeného zboží a hostinec. Obec Čučice je typickou moravskou vesničkou, kde se dodržují tradice a zvyky. Společenské akce se konají v kulturním domě.

Obec Čučice je obklopena je ze tří stran lesy a je součástí přírodního parku Oslava. Právě pro překrásnou přírodu, údolí řeky oslavy je vyhledávaným místem turistů a trempů. Pravděpodobně mezi nimi pro obec vznikla přezdívka Rio de Čučo.

Fotbalové hřiště místního TJ Sokol Čučice je místem v obci, kde se (za spolupráce místního Sboru dobrovolných hasičů v oblasti pořadatelské služby a cateringu), pořádají hlavně v letních měsících sportovní a kulturní akce.

Každoročně se na tomto hřišti koná v polovině prázdnin turnaj v malé kopané Rio de Čučo Cup, kdy až 80 týmů z celé ČR srovnává svoje síly. Na každý večer turnaje je přímo na hřišti připaven kulturní program.

Letos 1. září se na tomtéž místě uskuteční Rio de Čučo Rockfest. Jendá se o první ročník této akce. Účast k vystupování přislíbily skupiny Despect, Vernus 08, Paradigma, bezKofeinu, The End a zlatým hřebem bude Jiří Zonyga (vítěz soutěž X Factor).

Reklama

Výběr článků

Načítám