Hlavní obsah

O tričko mistryň světa se bojovalo v Bělském lese

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 10. května uspořádal Městský svaz orientačních sportů Ostrava v součinnosti s Městským obvodem Ostrava-Jih již 28. ročník závodu v orientačním běhu O tričko mistryň světa 2018. Závod připravil sportovní oddíl lepus.cz ve spolupráci se ZŠ a MŠ Stará Bělá.

Foto: Roman Olša, ZŠ E. Lukášové

Ostrava 10.5.2018 Orientační běh v Bělském lese. Tak tady jsme.

Článek

Centrum závodu, shromaždiště, prezenci umístila hlavní rozhodčí závodu Eliška Chrástecká do venkovního areálu Restaurace Minigolf v Bělském lese. 

Závodníci orientačního běhu v kategoriích D5, H5 (žáci 4.-5. tříd), D7, H7 (žáci 6.-7. tříd), D9, H9 (žákyně a žáci 8.- 9. tříd), DS, HS (studenti 1.-4. ročníků středních škol) běželi podle mapy Výukový areál Bělský les v měřítku 1:3500. Tratě probíhaly areálem Ostravských městských lesů a zeleně.

K závodu se sešlo 126 závodníků. Start závodu byl v 9.30 hodin. Počasí bylo vynikající. Svítilo sluníčko a nebylo horko. Závod byl rozhodčími Petrou Zajícovou a Eliškou Chrásteckou velmi pečlivě připraven. Vše klapalo. 

Poháry, medaile, ceny a trička s originálním logem, které závodníkům pořadatelé z Městské svazu orientačních sportů dávají již od prvního ročníku, to jest od roku 1991, předával starosta Městského obvodu Ostrava-Jih Bc. Martin Bednář. 

Výsledky nejlepších v jednotlivých kategoriích:

D5: 1. Štětínská Tereza, ZŠ a MŠ Srbská Ostrava 5:31

H5: 1. Zdařil Radek, ZŠ a MŠ Srbská Ostrava 7:14

D7: 1. Magulová Anna, Středisko volného času 8:56

H7: 1. Krejčíček Jakub, ZŠ a MŠ Stará Bělá 11:17

D9: 1. Matějková Veronika, Gymnázium Fr. Hajdy Ostrava 12:43

H9: 1. Pitřík Maxim, ZŠ a MŠ Stará Bělá 10:25

DS: 1. Štrosová Jana, Gymnázium Fr. Hajdy Ostrava 12:17

HS: 1. Adámek Martin, Gymnázium Fr. Hajdy Ostrava 8:04

Z okresního finále nejlepší družstva škol v jednotlivých kategoriích postupují do krajského finále přeboru škol, které se uskuteční v Opavě 23. května:

D5 + H5 - ZŠ a MŠ Srbská, Ostrava Výškovice, D7 + H7 + D9 + H9 - ZŠ a MŠ MUDr. Emílie Lukášové, Ostrava-Hrabůvka, DS + HS - Gymnázium Františka Hajdy, Ostrava-Hrabůvka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám