Hlavní obsah

O titul Mistra Pardubic v poolbilliardu bojovali hráči ze dvou kontinentů

Novinky, Pavel Mašek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každoroční turnaj o titul Mistra Pardubic v poolbilliardu se konal v sobotu 27. října. V pestré škále vlajek na dresech hráčů se na první stupeň nakonec dostala právě ta česká.

Foto: Maple Pool Club Pardubice

Vítězové (zleva Adam Houdek (3.-4.), Jakub Stuna(1.), Dávid Erös(2.) )

Článek

O každoroční turnaj o titul Mistr Pardubic je vždy veliký zájem. Letos se sjelo 47 hráčů navzdory tomu, že v Praze se konal současně turnaj Paní a dívek s volbou Miss Billiard 2012. O oblíbenosti turnaje svědčí i účast Dávid Eröse z Maďarska, který nedávno předvedl skvělý výkon v extralize, a Arivukannana Balana - ten dorazil až z daleké Indie. Na turnaji se objevili nejlepší hráči současného českého kulečníku, například Marek Hajdovský a David Žalman.

Největší zájem diváků byl o zápas týmových kolegů SK Billard Centrum Praha - Dávida Eröse a Marka Hajdovského. Hráči napínali diváky tak dlouho, jak jen mohli. Za stavu 5:5 na 6 vítězných byl využit time-out. Po gentlemanském podání ruky a přání pěkné hry se poslední frame dostal do stádia, kdy Dávid zahrál perfektní jistotu, bílou kouli schoval za černou a Marek tak neviděl na svoji poslední kouli na stole. Po dlouhém naměřování Marek trefil regulérně svoji kouli, ta však srazila černou do kapsy a Dávid tak postoupil do finále. Zápas sledovala i neznámější dáma českého kulečníku - paní Ilona Žalmanová, která dorazila krátce po začátku zápasu z Prahy z Miss Billiard a zůstala až do samotného konce turnaje.

Současně se na vedlejším stole hrálo druhé semifinále, kde proti sobě bojovali Adam Houdek (Řipská Praha) a Jakub Stuna (BIO Systém Plzeň). Jakub stuna zvítězil 6:4.

Samotné finále začalo těsně po půlnoci a na obou hráčích již byla znát únava. S tou se lépe vyrovnal Jakub Stuna a v konečném skóre 6:2 vybojoval první příčku a titul Mistr Pardubic pro rok 2012. Za první místo si odnesl pohár, diplom a finanční odměnu. Další hráči až do osmého místa byly také odměněni financemi a pamětním diplomem, který byl graficky velmi vyvedený.

Celý turnaj provázela perfektní organizace. Ředitelé turnaje a zároveň vedoucí osoby klubu Maple Pool Club Pardubice Jaroslav Javůrek a Jaroslav Hořeňovský sklidili na závěr od hráčů veliký potlesk jako poděkování za jejich práci. Hráči ocenili také dva zcela nové stoly značky Dynamic, které byly postaveny těsně před turnajem. V současné době se v herně nachází sedm Dynamiců a jedno "KáVéčko", čímž se herna řadí mezi nejlépe vybavené v celé České republice.

Celého pavouka s výsledkovou listinou je možné shlédnout na stránkách klubu, fotky z turnaje naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám