Hlavní obsah

Noví dárci krve získají zdarma vstupenky na legendární Elán

Novinky, Lenka Pokorná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všichni noví dárci krve, kteří se přihlásí k odběru na Transfúzním oddělení Nemocnice České Budějovice, a. s. ve dnech 10. až 29. října, získají zdarma vstupenku na koncert legendární slovenské skupiny Elán. Ten se uskuteční v úterý 30. října v českobudějovické Budvar aréně.

Foto: Lenka Pokorná

Bez krve jsou i nejlepší lékaři bezmocní

Článek

Pořadatelé koncertu dali novým dárcům krve k dispozici celkem 150 vstupenek. Noví dárci se musí k odběru předem objednat na telefonních číslech transfúzního oddělení 387 873 333 - 5, kde dostanou podrobné informace a termín odběru. Objednat se zájemci mohou také prostřednictvím emailu: odbery@nemcb.cz.

„Darovat krev znamená významný podíl na záchraně zdraví a života někoho dalšího. Je to velmi ušlechtilý čin, a proto si dárců krve velice vážíme,“ poznamenal zakladatel Elánu, hudebník a skladatel Vašo Patejdl.

Transfúzní oddělení českobudějovické nemocnice loni uskutečnilo celkem 17 262 odběrů a zaevidovalo 812 nových dárců. „Máte krev v žilách? Darujte ji! Každý člověk se může ocitnout v situaci, kdy bude jeho život záviset na pomoci druhých,“ připomněl motto Společnosti pro transfuzní lékařství ČSL JEP mluvčí Nemocnice České Budějovice, a. s. Jan Dušek.

Elán - 30. 10. 2012 - Budvar Aréna - České Budějovice

Přípravy na koncert jsou v plném proudu, fanoušci se můžou těšit na poctivou kvalitní show plnou největších hitů a novinek z alba Anjelska daň včetně aktuálního hitu Kde si. V rámci doprovodného programu zajistil pořadatel od 19 hodin vystoupení jihočeského objevu Karla Peterky Jr.

Skupina Elán funguje již od roku 1968. Za tu dobu si vydobyla pozici jedné z nejúspěšnějších kapel všech dob na Slovensku i u nás. V současné době hraje ve složení Jožo Ráž – baskytara, zpěv, Jano Baláž - kytara, zpěv, Vašo Patejdl - klávesy, zpěv, Peter Farnbauer – kytara, Ľubo Horňák – klávesy, Henry Tóth – kytara, Boris Brna – bicí.  

Výběr článků

Načítám