Hlavní obsah

Nové vzdělávací programy Maiwaldovy akademie odhalují krásy přírodního dědictví Broumovska

Novinky, Kateřina Ostradecká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové vzdělávací programy pro školy i veřejnost nabízí od letošního podzimu Maiwaldova akademie Vzdělávacího a kulturního centra Klášter Broumov. Programy jsou zaměřeny na interpretaci přírodního dědictví v chráněné krajinné oblasti Broumovsko.

Foto: Kateřina Ostradecká

Terénní program Broumovsko na dlani odhaluje zajímavosti broumovského regionu.

Článek

Děti i dospělí se díky novým vzdělávacím programům přenesou do dávných dob sopek i křídového moře, do bukových pralesů i na mohutné skalní věže. Na výběr je šest programů, které podpořil Královéhradecký kraj a Státní fond životního prostředí: Broumovsko na dlani, Hledám dům sokolí aneb O fauně Broumovska, Tajemná zahrada, Pískovec a člověk, Geo, geo, geopark a Voda nad zlato.

„Nové vzdělávací programy jsou určeny žákům základních nebo středních škol, ale i zájemcům z řad veřejnosti. Jejich hlavním cílem je odhalit krásy a zajímavosti přírodního dědictví na území Broumovska. Program Voda nad zlato se například zaměřuje na Polickou pánev, která je podzemní zásobárnou kvalitní pitné vody, a přibližuje, jak taková zásobárna funguje. Program Hledám dům sokolí odhaluje Broumovsko jako domov zajímavých druhů živočichů a přibližuje život v bukových pralesích i skalních věžích,“ uvádí lektorka Maiwaldovy akademie Martina Junková.

Jeden z programů – Broumovsko na dlani – je terénní, ostatní vzdělávací programy se konají v revitalizovaných prostorách Vzdělávacího a kulturního centra Klášter Broumov. Programy jsou součástí projektu Interpretace přírodního dědictví v CHKO Broumovsko. 

Reklama

Výběr článků

Načítám