Hlavní obsah

Nové tváře mezi účastníky úvodní biketrialové soutěže letošního roku

Novinky, Radek Janka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řada nových tváří, nečekaně velká účast a pochvala od jezdců za dobře postavené tratě - to jsou hlavní momenty první biketrialové soutěže letošního roku.

Foto: Markéta Ondrušková

Halový závod v biketrialu, Jan Šmiřák (Biketrial klub Olomouc)

Článek

První březnovou sobotu se v areálu fortové pevnosti v Bystrovanech konal třetí ročník halových zimních závodů v biketrialu. Téměř šest desítek jezdců z celé Moravy a také ze Slovenska uvítalo možnost otestovat svou formu ještě před zahájením hlavní sezóny. Ta začíná za dva měsíce a tak ti, kterým se v Bystrovanech nezadařilo, mají dost času dohnat, co v tréninku zanedbali.

Příjemným překvapením pro organizátory byla účast v nejmladších věkových kategoriích beginner D a poussin - patřila sem téměř polovina všech zúčastněných. Mezi jezdci bylo spousta nových jmen a tváří. Právě pro tyto nováčky je volný závod především určen - mají možnost vyzkoušet si, co biketrialový závod obnáší.

V nejlehčí kategorii beginner D zvítězil brněnský Nikola Svobodník, poussiny vyhrál Jakub Mudrak ze Slovenska, v benjaminech fantasticky zajel Petr Mokrý z Hamrů nad Sázavou, který odjel všechna tři kola za nula trestných bodů a zaslouženě zvítězil. V nejstarší mládežnické kategorii minime zvítězil domácí Lukáš Janka.

Odpoledne patřilo zkušeným

Odpoledne dostali příležitost předvést své jezdecké umění biketrialisté na modré (hobby) a červené (junior a senior) trati. Nejtěžší, žlutě značená elitní trať, v závodě nebyla postavena, neboť, jak pořadatelé otevřeně přiznávají, závod byl cílen především na mládež a odpolední soutěž dospělých berou jako bonus.

Pro elitní jezdce Popelku a Křivu tak byly tratě dobrým tréninkem, přesto ani oni nevyšli bez trestných bodů. V souboji o vítěze nakonec zvítězil Matěj Popelka, od letoška jezdící za AMK Přerov, za ním junior Samuel Hlavatý ze slovenské Rudiny a až třetí místo Vojtěch Křiva z Hamrů nad Sázavou. V kategorii hobby zvítězila jeho sestra Marie Křivová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám