Hlavní obsah

Nová cafeterie v Nemocnici Na Bulovce

Novinky, Martin Šalek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Údajně prý láska prochází žaludkem, v nemocnici má však vhodné stravování a stravovací zázemí mnohem komplexnější význam. Důkazem, že právě oblast stravování pražská Nemocnice Na Bulovce nepodceňuje, je probíhající "remodeling" hlavního občerstvovacího zázemí pro veřejnost Bulovka-marketu.

Foto: Martin Šalek

Stávající a budoucí stav Bulovka-marketu.

Článek

Bulovka-market je otevřený sedm dní v týdnu a je umístěn zhruba uprostřed areálu nemocnice. Market provozuje společnost Aramark.

S rekonstrukcí se začalo minulý týden a tzv. remodeling nebude spočívat pouze ve změně designu, interiéru a kultivaci prostředí, ale také v nabídce. Nový market by kromě stávající nabídky přidal i orientaci na kávu v podobě Coffe & Snack baru, Mléčného baru, automatického kávovaru a Coffee to go (nabídka do porcelánu i s sebou). Rekonstrukce skončí v průběhu března. Slavnostní otevření je plánováno na 4. dubna od 16 hodin.

„S jídlem je to asi stejné jako a estetikou: chutná – nechutná či líbí - nelíbí. Neexistuje 100 % chutná, ani neexistuje 100 % líbí. Z tohoto pohledu výsledek vyplývající z našeho průzkumu kvality stravy mezi hospitalizovanými pacienty, kdy 63 % z téměř pětistovky dotázaných pacientů chutnalo, není vůbec špatný. Neznamená to však, že by se s tím správný kuchař ve zdravotnickém zařízení měl spokojit. Určitě to jde ještě zlepšit. Ono totiž platí, že nejen láska, ale i zdraví prochází žaludkem,“ konstatoval s nadsázkou ředitel nemocnice Petr Zajíc.

V areálu nemocnice jsou dnes čtyři provozovny, které mohou návštěvníci využít ke stravování a občerstvení. Pacienti i návštěvníci si mohou vybrat z nabídky dvou teplých jídel, polévky, lahůdky, sladkosti, ovoce a zeleninové saláty. Nezapomíná se ani na vegetariány s nabídkou salátů. Samozřejmě tato nabídka je doplněna ještě samoobslužnými automaty s bagetami apod., včetně pití.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám