Hlavní obsah

Nominace juniorské reprezentace ČR v soutěžích enduro už zná jména

Novinky, František Vocásek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manažer juniorské reprezentace ČR enduro Karel Scheder nominoval na první závod ME Enduro do polských Kielců - jede se 7. a 8. května - čtyři jezdce.

Článek

Na základě účastí a výsledků kontrolních závodů byli nominováni tito jezdci: Milan Engel (E1, junior KBS team),  Jakub Šefr (E2-3, junior Solarco Czech enduro junior team Kolín), Patrik Liška (E2-3, junior Mira racing team), Ondřej Helmich (E1, junior Solarco Czech enduro junior team Kolín). Náhradník: Patrik Markvart (Solarco Czech enduro junior team Kolín).

Karlovi Scheder odpověděl na několik otázek:

Jak jsi dospěl k nominaci?

V březnu jsem sestavil širší nominaci reprezentace, jezdce jsem oslovil, zda mají zájem reprezentovat Českou republiku a spolupracovat v juniorském teamu. Jezdci se sešli na seznamovacím tréninku a byli seznámeni se systémem nominace a účasti na ME. Odjeli se nominační závody, na základě výsledků jsem nominoval jezdce k prvnímu závodu ME.

Jaké jsou cíle pro ME?

Tento rok by měl být hlavně o vybudování systému juniorské reprezentace. Mou snahou je prezentovat se jako reprezentační team s kvalitním zázemím, které lze nabídnout partnerům a získat potřebné zabezpečení. Lídry teamu by měli být Milan Engel a Jakub Šefr. Patrik Liška a Ondřej Helmich jsou nováčci a budou získávat cenné zkušenosti. Konkurence bude silná a po prvním závodě bych byl spokojen s umístěními v první desítce.

Co další vrcholy sezóny 2011?

Co se juniorské reprezentace týká, tak určitě třídenní finále ME ve Francii, kde se uskuteční soutěž družstev. Dalším vrcholem by mohla být šestidenní ve Finsku a návrat do soutěže o stříbrnou vázu.

Jak to myslíš, když říkáš "mohla"?

Šestidenní byla vždy pro jezdce naší disciplíny vrcholem sezóny. Mediální zájem o tento závod je veliký a naší snahou je zajistit účast juniorského teamu ve Finsku. Mohla, to z mého pohledu znamená zajistit potřebné pokrytí nákladů v horizontu dvou měsíců. Vše ostatní je záležitostí organizační.

Související témata:

Výběr článků

Načítám