Hlavní obsah

Noc divadel v podání RockOpery Praha vedla po stopách Fantoma RockOpery

Novinky, Tomáš Kopečný

RockOpera Praha se letos již podruhé stala součástí oblíbené Noci divadel. V sobotu se jediné rockové divadlo u nás otevřelo všem návštěvníkům, kteří chtěli nahlédnout do jeho zákulisí, exkluzivně zažít přípravy premiérového představení Proces a užít si další doprovodné zábavné aktivity.

Foto: RockOpera Praha
Článek

Po vzoru loňského ročníku chtěla RockOpera Praha návštěvníkům připravit zážitkový program, který se bude odlišovat od klasických představení. Letošní Noc divadel se proto nesla v tajemném duchu putování po stopách Fantoma RockOpery, které tvořilo ústřední téma hlavního programu divadelní noci.

Návštěvníci však mohli v RockOpeře Praha strávit nejen noc, ale také celé odpoledne. Přichystán pro ně byl již třetí ročník mezinárodní soutěžní přehlídky mladých tanečníků v klasickém tanci Taneční korunka Dětského Baletu Praha, která následně v neděli vyvrcholila slavnostním galakoncertem.

Večerní program odstartoval v 21 hodin a nabídl návštěvníkům hned několik příležitostí, jak ho strávit. Večer zahájila veřejná prohlídka prostor RockOpery Praha, která dramatizovanou formou v podobě „site specific“ zavedla návštěvníky do tajemného zákulisí a pobavila je oživenými scénami z repertoáru s cílem dopadnout tajemného Fantoma RockOpery.

Po prohlídce mohli diváci zavítat na veřejnou zkoušku inscenace Proces s podtitulem ŽIVOT JE KAFKÁRNA, zpracovanou na motivy stejnojmenné knižní předlohy Franze Kafky.

Premiéra nové opery je naplánovana na 22. prosince od 19 hodin. Během Noci divadel mohli diváci zažít na vlastní kůži tvůrčí proces vzniku nové rockové opery. Na konci zkoušky proběhla autogramiáda a společné focení s umělci.

Putování po stopách Fantoma RockOpery mělo také formu výtvarného workshopu pro nejmenší rockery i pro dospělé beaťáky, kde pod vedením lektorů rockové výtvarné akademie účastníci společně tvořili tvář Fantoma RockOpery.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám