Hlavní obsah

Neznámý muž bodl řidiče noční tramvaje injekční jehlou

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konflikt mezi cestujícím a řidičem tramvaje číslo 17 vyústil v sobotní noci 28. května v napadení jehlou řidiče v zastávce Národní třída. Policie hledá svědky události.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Noční sobotní směnu zkomplikoval jednašedesátiletému řidiči neukázněný cestující, který cestoval ze zastávky Poliklinika Modřany v Praze 4. Cestující během jízdy obtěžoval cestující a zapálil si cigaretu přímo ve voze. Řidič muže napomenul.

Krátce před půlnocí tento muž zaklepal na okýnko řidiče s tím, že se chce na něco zeptat. Když řidič okénko stáhl, muž jej bodl injekční jehlou do ramene. Po útoku začal okamžitě utíkat, řidič se jej snažil zadržet, leč marně.

„Věc policie vede prozatím jako přestupek. V této souvislosti čeká na výsledky lékařského vyšetření, které by mělo prokázat, zda došlo či nedošlo k infikaci řidiče nějakou nakažlivou nemocí,“ sdělila tisková mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Policie po muži intenzivně pátrá a žádá cestující, kteří v sobotu 28. května před půlnocí cestovali tramvají číslo 17, nebo se pohybovali na zastávce Národní třída, aby volali linku 158.

„Mělo by se jednat o muže středního věku, štíhlé, přibližně 185 cm vysoké postavy, hnědých, krátce střižených vlasů a světlé pleti. Popis jeho oblečení není znám, měl ale působit zanedbaným dojmem. Na hlavě měl čepici s kšiltem a s sebou černý batoh se zelenými pruhy,“ popsala muže Miklíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám