Hlavní obsah

Neonacisté se marně snažili narušit pochod Prague Pride

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prahou prošel pochod hrdosti Prague Pride. Až na několik malých incidentů, došla skoro pětitisicovka účastníků bez problémů na Střelecký ostrov.

Foto: Ondřej Kořínek

Policisté včas zabránili ke vniknutí neonacistů mezi pochodující.

Článek

Na pěttisíc homosexuálů, bisexuálů, transsexuálů a freesexuálů prošlo v sobotu po poledni centrem Prahy. Za účasti taneční hudby a tanečníků na autech pochodovali hodinu a půl až došli na Střelecký ostrov, kde pokračuje odpolední program.

Během pochodu došlo k několika menším incidentům. Ještě než lidé odešli z náměstí Republiky nastříkal někdo do vzduchu, pod střechou, kde byli schováni lidé před deštěm, slzný sprej. Lidé zpod střechy utíkali, ale nikdo nebyl vážně zraněn. K dalšímu incidentu, kdy museli zasahovat těžkooděnci, málem došlo při formování pochodu. Policisté zasáhli včas a skupinka asi deseti neonacistů musela čelem ke zdi a odevzdat občanské průkazy.

Zbytek neonacistů z DSSS čekal na pochod homosexuálů u Jungmanova náměstí, kde na procházející křičeli vulgární nadávky, zvedali prostředníčky a chtěli pochodující vyprovokovat. Ti se vyprovokovat nenechali a neonacistům mávali.

Celý pochod za účasti policistů a strážníků dorazil na Střelecký ostrov kolem druhé hodiny odpoledne a ještě na mostě Legii někdo do davu hodil dýmovnici a poté petardy. Kriminalisté v civilu dva mladíky okamžitě legitimovali.

Více fotografií můžete shlédnout zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám