Hlavní obsah

Nejúspěšnější krasobruslaři zimní olympiády dětí a mládeže už mají medaile

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po soutěži v krátkém programu se v úterý 31. ledna utkali krasobruslaři na zimní olympiádě dětí a mládeže ve volných jízdách. Výsledky rozhodly o konečném pořadí v jednotlivých věkových disciplínách. Soutěžilo se na Zimním stadiónu Sareza v Ostravě-Porubě.

Foto: Josef Zajíc

Vítězka starších žákyň Klára Světlíková ze Zlínského kraje.

Článek

"Soutěže v krasobruslení se podařily. Charakterizovala je dobrá úroveň jednotlivých soutěžících a i organizačně se vše podařilo bez problémů. Soutěžícím se zde líbilo a těší se, že se pojedou kouknout na své kamarády, kteří závodí v jiných disciplínách," uvedl sekretář soutěží v krasobruslení Milan Harant, který se radoval z úspěšného vystoupení reprezentantů Moravskoslezského kraje.

Po soutěži následovalo vyhodnocení výsledků nejlepších šesti závodníků v jednotlivých kategoriích. Medaile, diplomy a květiny předávala mimo jiných Věra Palková, náměstkyně hejtmana Moravskoslezského kraje.

V kategorii mladších žáků zvítězil Matyáš Bělohradský z Karlovarského kraje. Mladší žákyně vyhrála Aneta Janiczková z Moravskoslezského kraje. Nejlepší ze starších žáků byl Jan Kurník z Moravskoslezského kraje a starší žákyně vyhrála Klára Světlíková ze Zlínského kraje.

Na sousední hrací ploše Zimního stadiónu Sareza v Ostravě-Porubě hráli svá utkání ve skupině B hokejisté. Pokračovaly soutěže v běhu na lyžích a biatlonu na Pustevnách. Uprostřed soutěží jsou šachisté a disco dance - jejich soutěže probíhají v Kulturním domě Akord v Ostravě-Zábřehu.

Ve středu 1. února začínají soutěže v rychlobruslení, alpských disciplínách, severské kombinaci, snowboardu a ve skocích na lyžích.

Podrobnější informace na: www.odm2012.cz

Související témata:

Výběr článků

Načítám