Hlavní obsah

Nejstarší plzeňské obyvatelce je 104 let

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeňský centrální obvod si váží svých seniorů. Každý rok přijímá nejstarší obyvatel nebo obyvatelka obvodu gratulaci z rukou starosty Jiřího Strobacha.

Foto: Hynek Mojžíš

Starosta plzeňského centrálního obvodu popřál ve středu 25. května nejstarší obyvatelce obvodu, paní Marii Sozanské, která oslavila 104 let.

Článek

Stejně jako v minulých letech, i letos popřál starosta ve středu 25. května nejstarší obyvatelce obvodu, paní Marii Sozanské, která oslavila úctyhodných 104 let. Přesně před tolika lety se v roce 1907 narodila v Želci.

"Maminka žije v Plzni v Sukově ulici už 38 let, předtím bydlela v Mariánských Lázních, kde si zamilovala fontánu na kolonádě," prozradila dcera Eva Mainerová, která se o paní Sozanskou stará se svým bratrem Zdeňkem.

Nejstarší Plzeňanka má ve svém věku celou řadu zálib, sleduje politické dění, čte noviny, luští křížovky a jako správná Plzeňanka je fanynkou hokeje.

"Na návštěvu za paní Sozanskou jsem se velice těšil," uvedl starosta plzeňského centrálního obvodu Jiří Strobach. "Je to opravdu milá dáma se smyslem pro humor a já jí přeji, aby jí stejný životní elán vydržel i mnoho dalších let," dodal starosta.

Reklama

Výběr článků

Načítám