Hlavní obsah

Nejlepší tanečník byl oceněn Maxi párty pizzou

Novinky, Jiří Růzha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 27. října se v kulturním domě v České Kamenici konal VIII. ročník taneční soutěže pro zdravotně postižené, kterou pořádal DOZP Oleška-Kamenice.

Foto: Jiří Růzha

Taneční soutěž v České Kamenici - taneční Petr ze skupiny Lucarino Dance obdržel cenu za nejlepšího tanečníka - Maxi párty pizzu

Článek

Soutěží jako je tato není mnoho, vlastně v Ústeckém kraji pouze dvě, již osmý ročník v České Kamenici ( www.uspoleska.cz ) a první ročník v DNP Křešice, a to je obrovská škoda, protože kde jinde si mají zdravotně a mentálně postižení občané změřit svoji dovednost, než na takovýchto soutěžích.

Že je co předvést a v čem se porovnávat, to je jasné již ze zájmu jednotlivých zařízení a hlavně ze zájmu samotných tanečníků, kteří se poctivě na tyto soutěže celý rok připravují. Podobně tomu bylo i na letošním ročníku.

Zahájen byl ukázkou s výukou Zumby a pak již parket patřil soutěžním souborům. Soutěžilo se v kategoriích country tanec, aerobic, moderní tanec a společenský tanec a své taneční umění porovnávalo 7 sociálních zařízení s téměř stovkou tanečníků.  I když kritéria této soutěže jsou poněkud odlišná od podobných soutěží, na které je veřejnost zvyklá, jedno mají společné – nervozita a napětí, radost a štěstí z úspěchu. Nasazení jednotlivých tanečníků byla mnohdy až dojímající a některá zase úsměvná. Prostě soutěž jak má být.  

Po polední přestávce se konečně přistoupilo k vyhlášení výsledků a rozdávání cen. První místo v kategorii country tance získala skupina Lucarino Dance z DÚSP Čížkovice za vystoupení Line Dance. Prvenství v kategorii aerobic získala skupina z DOZP Oleška-Kamenice. V kategorii moderní tanec byla nejúspěšnější skupina z ÚSP Háj u Duchcova za tanec Tepláky a 1. místo v kategorii společenský tance získala skupina z DOZP Oleška–Kamenice za tanec Česká beseda. Každé zařízení ještě dostalo sladkou odměnu v podobě dortu a každý tanečník nějaký ten dárek.

Po vyhlášení výsledků a malé přestávce nastalo diskotékové mámení s řádnou porcí těch největších hudebních pecek. Ve vyhlášené soutěži o nejlepšího tanečníka obdržel hlavní cenu – Maxi párty pizzu – tanečník Petr ze skupiny Lucarino Dance z DÚSP Čížkovice ( www.lucarinodance.cz ). Jeho radost nad výhrou byla opravdu zasloužená a protože je součástí jedné dobré party, ihned se o cenu rozdělil s kamarády ze skupiny.  

Veliký dík patří vedení a zaměstnancům DOZP Oleška-Kamenice, kteří celou akci již osm let připravují a pečlivě se o jednotlivé taneční skupiny starají po celou dobu soutěže. Nemenší dík patří i sponzorům, bez kterých by se soutěž nemohla vůbec konat. A hlavní dík patří všem, kteří se starají o zdravotně postižené občany, ať již v přímé péči, nebo při jejich kulturních a společenských potřebách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám