Hlavní obsah

Nejen legendární kapely se představily na prvním ročníku folkového festivalu v Kroměříži

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tři hvězdné kapely, jedna místní formace a jedna začínající písničkářka zahrály na prvním ročníku festivalu Folková sobota ve dvoře, který proběhl v sobotu 1. srpna na dvoře Klubu Starý pivovar v Kroměříži. Výsledkem bylo příjemné hudební odpoledne pozvolna přecházející do vlahého letního večera.

Foto: Robert Rohál

Wabi Daněk, kterého doprovázel Miloš Dvořáček, měl u publika ohromný úspěch.

Článek

Festival, který zorganizoval Dům kultury v Kroměříži ve spolupráci s Městem Kroměříž, zahájil místostarosta Pavel Motyčka. Pak už předal slovo moderátorce Haně Feltlové, aby uvedla předskokana - zajímavou holešovskou písničkářku Hedu Pěňovou, která zpívá jen své vlastní písně.

Hned po jejím vystoupení nastoupila na pódium věhlasná parta, a to Robert Křesťan a Druhá tráva. Po přibližně hodinovém vystoupení, kde zazněly hity i novinky, předvedla svůj um kroměřížská kapela Jam Tour se zpěvačkou Janou Štěpánovou. I když se na Kroměřížsku na samém začátku kapela proslavila především cover verzemi skladeb například od skupiny Marsyas, dnes nabízí především vlastní repertoár. 

Poté následovalo vystoupení Stanislava Wabiho Daňka, který vystoupil se svým parťákem, kytaristou Milošem Dvořáčkem. Bylo to další příjemné vystoupení plné známých dnes už hitovek, které publikum náležitě ocenilo.

Po folkovém bardu patřilo pódium zlínské legendární kapele AG Flek, která první ročník Folkové soboty ve dvoře uzavřela. Vůbec nevadilo, že namísto Blanky Táborské vystoupila jiná zpěvačka Petra Šany Šanclová, která za kmenovou zpěvačku zaskočila - a byl to záskok dokonalý. Šany má totiž nejen Blančiny písničky zažité hluboko pod kůží, dobrou techniku a temnější barvu hlasu, ale nechybí jí ani jistota a charisma.

Podle ohlasu mohli být návštěvníci Folkové soboty ve dvoře, která trvala od 16 do 21.30 hodin, spokojeni. Pořadatelé zajistili nejen zajímavý hudební program, ale i stánky s občerstvením, na které došlo zpravidla ve chvílích, když se na podiu měnila kapela. Nechyběl tady ani stánek výtvarnice Hany Palečkové z Holešova, která vytváří drobné šperky a dárkové předměty ze skla a kovu.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám