Hlavní obsah

Naučná stezka sv. Josefa zve na procházku starými i novými Malešicemi

Novinky, Michal Voska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naučná stezka sv. Josefa vytváří naučný procházkový okruh starými i novými Malešicemi. Pro návštěvníky je navrženo devět zastavení, na kterých se mohou seznámit se zajímavostmi lokality nebo se pobavit na instalovaných atrakcích.

Foto: Ginkgo
Článek

Cílem aktivit spojených s realizací naučné stezky oblastí Malešic je znovu objevit, prozkoumat a hlavně ukázat cenné územní prvky, které utvářely historii a tvář Malešic jako samostatné obce a později městské části Prahy.

Stezka sv. Josefa provede skrze současné i historické Malešice. Velkým potenciálem je napojení na obdobnou naučnou stezku Prahy 9, která v současné době končí v areálu Botanické zahrady (Jiráskovy vily / Malešického zámečku).

Autorem je Ginkgo - oddíl Mladých ochránců přírody  01/14 ZO ČSOP ”Natura, quo vadis?"

Stezka začíná od zastávky MHD Plaňanská a pokračuje dále přes park (viz mapka). Zajímavostí je i druhá zastávka, která obyvatelům Malešic připomíná dřívější "Malešickou zeď", která bude opět po zbourání postavena v nové, moderní podobě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám