Hlavní obsah

Nadační fond na podporu vážné hudby zve na koncert Podzim v Praze

Novinky, Zuzana Rožková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadační fond na podporu vážné hudby uspořádá 19. října od 19 hodin v koncertním sále Deylovy konzervatoře na pražském Maltézském náměstí koncert Podzim v Praze.

Článek

Již od dob dudáka Švandy traduje se Co Čech, to muzikant. V souvislosti se zaměřením Nadačního fondu na podporu vážné hudby by však bylo vhodnější použít mírně upravenou variantu Co mladý Čech, to muzikant – neboť právě pro tento okruh umělců jsou výhody nadačního fondu určeny.

Hlavním záměrem fondu je finančně pomáhat talentovaným mladým lidem, kteří studují hru na hudební nástroj z oblasti vážné hudby v zahraničí. Podporovaní stipendisté procházejí sítem fondem stanovených podmínek a kritérií.

Jedním ze stipendistů nadačního fondu pro rok 2010 je cellista Petr Špaček, absolvent Pražské konzervatoře, který v současné době studuje na univerzitě New England v Bostonu. Pro fondem připravovaný koncert přizval taktéž absolventku Pražské konzervatoře a vítězku celé řady klavírních soutěží, Natalyii Marfynets.

Nadační fond má své příznivce v širokých okruzích nejen znalců vážné hudby, ale  také všech ostatních. Obzvláště pro toto publikum bývají koncerty a společně pořádané akce příjemným překvapením.  

Podzim letošního roku překvapuje svým rychlým příchodem, je tedy velmi vhodné včas se obrnit proti chmurám a plískanicím. Nadační fond na podporu vážné hudby nejen z těchto důvodů pořádá 19. října od 19 hodin koncert Podzim v Praze.

Posluchače zve do příjemného koncertního sálu Deylovy konzervatoře, Maltézské náměstí 14, Praha 1 - Malá Strana,  kde se  jejich uši potěší podzimním pohlazením tóny violoncella, probarveného klavírním doprovodem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám