Hlavní obsah

Na Zlínsku u Luhačovic se čelně srazilo osobní auto s autobusem

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžkým zraněním řidiče osobního automobilu skončila v pondělí 4. června před 14. hodinou u Luhačovic na Zlínsku čelní srážka s autobusem.

Foto: HZS Zlínského kraje

Vrak osobního auta po nehodě.

Článek

„Pětatřicetiletého muže museli z osobního vozu za pomoci hydraulického zařízení vyprostit přivolaní hasiči a záchranáři ho převezli ihned do nemocnice. Lidé cestující v autobusu včetně řidiče vyvázli bez zranění. Celková škoda na obou vozidlech je přes jeden milión korun,“ informoval dnes policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Krátce před druhou hodinou odpolední přijížděl řidič Škody Octavie od Luhačovic směrem k Dolní Lhotě. „Z dosud nezjištěných příčin se dostal do protisměru ve chvíli, kdy z opačného směru přijížděl linkový autobus Mercedes-Benz. Následovala čelní srážka obou vozidel. Na osobním autě vznikla škoda za 150 tisíc korun, na autobusu rovný milión,“ popsal událost policejní mluvčí s tím, že řidič autobusu nebyl ovlivněn alkoholem.

„Hasiči z Luhačovic a Uherského Brodu po příjezdu k nehodě museli nejdříve vystříhat těžce zraněného řidiče z trosek osobního vozidla, poskytnout mu předlékařskou péči a potom předat zdravotníkům,“ upřesnila tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.

Policisté po dobu práce na místě dopravní nehody komunikaci na několik hodin zcela uzavřeli. Objízdná trasa vedla přes obce Petrůvka, Slavičín a Bojkovice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám