Hlavní obsah

Na zámku v Mníšku pod Brdy byla otevřena výstava dětské tvorby

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uplynulou sobotu zahájila na zámku výstavu svých prací výtvarná dílna z Mníšku Otakárek. Proběhla slavnostní vernisáž, které se účastnila většina dětí i rodičů a při níž děti představily výsledek svého ročního snažení na téma s názvem Moře nápadů.

Foto: Anna Čelouchová
Článek

Lektorka a výtvarnice Daniela Doubková uvedla: „Letos vystavuje 23 dětí mladšího i staršího školního věku. Pracovaly jako obvykle od září ve třech skupinkách a jarní výstava je vyvrcholením společné práce.“ Dlužno dodat, že tentokrát se jedná už o šestnáctý školní rok Otakárku.

„K výstavě je také vydán katalog, který svědčí o tom, že naše cíle nejsou jen výtvarné, ale vlastně se jedná o projektové učení,“ vysvětluje Daniela Doubková. „Děti se letos inspirovaly mořem a kromě výtvarničení se při práci dozvídaly spoustu informací o zámořských objevech, zajímavosti ze života mořských živočichů, osvěžily si zeměpisné znalosti, zamýšlely se nad tím, jak lze moře chránit.“

Výstavku sjednocuje společné téma, ale na jednom prostoru nabízí pohromadě mnoho výtvarných technik. Najdeme tu kresby, temperové malby, malby suchou křídou, linoryty, batiky, keramické výtvory nebo papírové objekty, ale zastoupeny jsou i hravější práce jako třeba textilní vlaječky, lahvičky se vzkazy trosečníků, kašírované kameny, barevné papírové figury a další. Děti pojaly hravě i vernisáž, na kterou si připravily nápadité čelenky s mořskými motivy.

Výstava je otevřena denně kromě pondělí v přízemí západního křídla zámku. Přístupná bude do léta a pak už děti pomalu čeká příprava na další ročník.

Reklama

Výběr článků

Načítám