Hlavní obsah

Na zámku Loučeň oslaví Den otců, k vidění tu budou i historické vozy

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na neděli 17. června stanovil zámek Loučeň Den otců. Slavit budou v zámeckých labyrintech, kam spolu s dětmi mají vstup zdarma, navíc je zde čeká malý dárek. V sobotu zde budou vystaveny také historické vozy z Pražské Veteran Rally jednoucí z Prahy-Dolních Počernic.

Foto: zámek Loučeň
Článek

V souvislosti s tímto neobvyklým svátkem vzkazuje zámek Loučeň všem tátům: Oživte v sobě dobrodružnou klukovskou duši a přijďte si pořádně zařádit do našich labyrintů jako kamarád svých dětí. Za tuhle vaši dětskou nevázanost vám dáme vstup zdarma.

„Maminky dostávají v polovině května kytičku, nebo parfém na Den matek. První červnový den pak naopak nejčastěji maminky pořizují dárek dětem k Mezinárodnímu dni dětí – většinou z tátovy výplaty. A kdo myslí na otce? Řekli jsme si, že tuhle podivnou diskriminaci mužů musíme odstranit. A tak jednou myslíme víc než na děti na jejich táty, kterým v neděli, na Den otců, známý spíš v USA, než u nás v Evropě, poskytneme vstup do našeho labyrintária zdarma,“ sdělil Jiří Senohrábek, manažer zámku Loučeň.  

Navštívit spolu se svými ratolestmi mohou celkem 11 labyrintů a bludišť. Síly si mohou změřit v největším tisovém bludišti, které má 1450 metrů čtverečních, nebo pro zdatné sportovce v provazovém bludišti (jde o systém lan o čtyřech barvách).  Menší fyzickou zdatnost budete potřebovat i v palisádové m bludišti, vybudovaným z řetězících se hradeb smrkových kůlů. Cesta dolu vede po klouzačce, která je  projektovaná i pro dospělé nebo lze přejít visutou lávku poblíž dlážděného bludiště.

„Do tohoto experimentu často smělí tátové nutí své děti, tak ať se jednou před dětmi předvedou sami!“ vyzývá Jiří Senohrábek. „Když jako táta ukážete svým dětem, že máte smysl pro humor a pro hru, stoupnete v jejich očích. A jestli se rozhodnete tuhle jistě záslužnou věc podstoupit v neděli na zámku Loučeň, ještě ušetříte za poskytnutý volný vstup na pivo, nebo třeba na nejbližší tah Sportky,“ dodal.

Pro krásný výhled navštivte také pískový labyrint, z kterého je vidět velkou část parku, staré vzácné stromy i živočichy.

„Asi bychom také měli zmínit, že otcům je zasvěcen nejen poslední den víkendu uprostřed června, ale i začátek tohoto víkendu: v pátek 15. června kolem 16. hodiny totiž budou na zámek dojíždět účastníci Pražské Veteran Rally. Historické vozy tak uvidíte v akci na posledních metrech trasy vedoucí z Prahy - Dolních Počernic. Poté si je nejen tátové, ale i jejich doprovod mohou prohlédnout v klidu v areálu zámku,“ pozval na slibný začátek nejbližšího víkendu na Loučeni manažer zámku Jiří Senohrábek.    

Reklama

Výběr článků

Načítám