Hlavní obsah

Na Vyšehradě začal Prague Food Festival

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedenáctý ročník Prague Food Festivalu, který patří mezi nejvěhlasnější gastronomické akce v naší zemi, se po dlouhé době přesouvá na nové místo. Od pátku až do neděle jej poprvé přivítá Národní kulturní památka Vyšehrad.

Foto: Petr Mráček

Prague Food Festival 2017 na Vyšehradě

Článek

Návštěvníci budou mít opět unikátní možnost ochutnat pokrmy špičkových pražských i mimopražských restaurací z prestižního Maurerova výběru Grand Restaurant.

Vedle nich bude pro všechny připravena bohatá nabídka osvěžujících nápojů, různorodých delikates, ale také hudba, řada cooking shows, workshopů či přednášek o zdravé stravě. Prague Food Festival je zkrátka svátkem každého milovníka dobrého jídla a pití.

„Vyšehrad bezesporu patří k našim nejvýznamnějším kulturním památkám. Přesto jej mnozí známe spíše jen z obrázků, historických filmů či hodin dějepisu. Cílem našeho festivalu je, kromě skvělé gastronomie, vždy také představovat zajímavá místa. Návštěvníci budou mít mnoho příležitostí užít si parku, sadů, barokních ochozů, středověkých i románských staveb a kouzelných výhledů na Prahu a Vltavu,“ říká zakladatel festivalu Pavel Maurer.

Mezi prvními hosty byli v pátek i herci Zlata Adamovská s Petrem Štěpánkem, který přišel i se sestrou Janou Štěpánkovou.

Vedle spousty restaurací, které nabízejí to nejlepší, je připraven i bohatý doprovodný program.

Národní tým asociace kuchařů a cukrářů České republiky v rámci prezentace Czech Specials připraví menu na téma „Baroko všemi smysly“. Na jejich stánku zároveň proběhne autogramiáda českého reprezentanta a hráče NBA Tomáše Satoranského. Časopis Apetit bude pořádat školu vaření.

Ve velkém stanu Pivovarů Lobkowicz proběhne finálové kolo celorepublikového vzdělávacího programu Akademie Pivních Znalců a komentované ochutnávky se školou čepování piva. Vyladěná fitness jídla, konzultace s výživovým poradcem a měření podílu svalů a tuku v organismu, to vše bude mít připraveno Zdravé stravování. Cooking shows s šéfkuchaři z různých zemí světa představí Kenwood.

Karibské rytmy zazní v La Bodequita del Medio a příjemná poslechová a taneční hudba rozproudí Prolog Bar. Workshopy na téma „Kulinářský Wellness“ se budou konat u Spices Restaurant and Bar, Mandarin Oriental. Na prémiových spotřebičích Hotpoint připraví šéfkuchař Tomáš Jiskra oblíbené pokrmy VIP tváří, které se festivalu také účastní.

Po celý víkend bude přenosový vůz Radiožurnál dělat živé vstupy z festivalu. Návštěvníci se budou moci setkat i s našimi vrcholovými sportovci na téma – „jídelníček reprezentantů“. Prague Food Festival lze navštívit i s těmi nejmenšími. Pro ně bude připravený dětský koutek, a tak si rodiče mohou projít celý areál bez starostí.

Reklama

Výběr článků

Načítám