Hlavní obsah

Na telčské náměstí přijel rekordní počet cyklistů

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Telče se v pátek 2. května během akce pořádané Spolkem telčských velocipedistů ve spolupráci s Czech Hero Ride sjelo na jednom místě mezi 16. a 17. hodinou 804 účastníků na nemotorových dopravních prostředcích. Vytvořili tak rekord, který bude agenturou Dobrý den zapsán do české Knihy rekordů.

Foto: Czech Hero Ride
Článek

Akce se zúčastnili cyklisté místní i z různých koutů ČR a urazili celkovou vzdálenost 3174 km na kolech. Někteří milovníci nejen historických velocipedů a kol dokonce přicestovali do Telče až ze zahraničí. Nejvzdálenější účastník dorazil až z kanadského Vancouveru, jedna z cyklistek přijela na akci z Bratislavy.

Nejstarším účastníkem této unikátní akce byl 87letý Leopold Maixner. Největší vzdálenost museli překonat pánové, kteří dorazili na stylovém trojkole kole z 38 kilometrů vzdálené Třebíče. Páteční akce pokračovala dobovou módní přehlídkou Móda v době a rytmu swingu.

Akce ze seriálu Czech Hero Ride pokračuje i během víkendu, kdy během bohatého programu nejen pro milovníky veteránů proběhne setkání až dvou stovek automobilových veteránů nebo retro slavného závodu Mezi dvěma branami, kterého se zúčastní na tři desítky vozů do roku výroby 1938. V neděli se přehlídka historických vozů přesune do areálu Vinařství Sádek. 

Vznik projektu Czech Hero Ride iniciovala vloni agentura CzechTourism s cílem vytvořit prestižní mezinárodní projekt, který prochází napříč různými lokalitami, přispívá k rozvoji regionální turistiky a zvyšuje atraktivitu veteránských závodů nejen pro diváky, ale i pro samotné účastníky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám