Hlavní obsah

Na světový šampionát v biatlonu zavítají závodníci ze 44 zemí

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř definitivní podobu dostalo startovní pole Mistrovství světa v biatlonu, které je na programu od 7. do 17. února v Novém Městě na Moravě.

Článek

Do bojů zasáhnou po úterní uzávěrce přihlášek reprezentanti 44 zemí. V nominacích už může dojít pouze k drobným korekturám kvůli nemoci nebo v případě kvalifikace závodníka ze světového šampionátu juniorů. Do Nového Města na Moravě dorazí celkem 725 sportovců, trenérů, servismanů a vedoucích týmů. Pořadatelé očekávají, že osm soutěžních dnů navštíví okolo 150 000 diváků.

Největší zájem v předprodeji vstupenek je hned o první soutěžní den, kdy bude ve čtvrtek 7. února na programu závod smíšených štafet. „Právě v tomto závodě máme vzhledem k síle našich biatlonistů medailovou naději. Na tribuny zbývala dnes ráno pouze tisícovka vstupenek. Nejlepší propagaci nám udělali naši závodníci svými dobrými výsledky. To je lepší reklama než stovka billboardů,“ zdůraznil předseda organizačního výboru Jiří Hamza.

"V tomto týdnu dostaly všechny zahraniční týmy možnost testovat tratě a lyže. Nabídku zatím už v minulém týdnu využili Američané. Na úspěchu pilně pracuje německý servisní tým, který pečlivě testuje novoměstské podmínky. Ohlásili se ještě Rakušané, zatím ale nedorazili. Většina servisních pracovníků si vyzkoušela podmínky i v minulém roce při Světovém poháru,“ dodal Jakeš.

Už v minulém týdnu pořadatelé rozvezli na tratě zbývající technický sníh. Minimální vrstva je půl metru, na nových úsecích je až 75 cm sněhu. Části tratě jsou rozšířeny pro pojízdné televizní kamery, nebo skútry s kameramanem.

Související témata:

Výběr článků

Načítám