Hlavní obsah

Na Svatováclavské slavnosti na zámku Dobříš se pobaví i děti

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zámek Dobříš se chystá na vrchol sezóny, který obstará tradiční Svatováclavská slavnost. S podtitulem Loupežníci na zámku se uskuteční v sobotu 14. září. Součástí programu bude také letos doprovodný dětský program ve francouzském parku. Chybět nebudou loupežnické úkoly ani medvídek Kvítek.

Foto: Archiv zámku Dobříš

Program ve francouzském parku obstará Aerobik Studio Orel

Článek

„Program zahájí ve 12 hodin příjezd loupežnické bandy na koních, v průběhu odpoledne se pak děti mohou těšit na spoustu loupežnických úkolů, za jejichž splnění dostanou krásné odměny od medvídka Kvítka,“ poodhalila náplň sobotního odpoledne ve francouzském parku Michala Jungmannová z Aerobik studio Orel Dobříš (ASOD).

Právě tato křesťanská sportovní organizace pořádá při Svatováclavské slavnosti program pro děti už podruhé. „Loni nás oslovil ředitel zámku Pavel Krejcárek, příležitost uspořádat program pro děti pro nás byla a je velká výzva,“ uvedla Jungmannová.

Minulý rok přišlo do francouzského parku i za špatného počasí kolem 400 dětí a těšily se mimo jiné ze slavnostního příjezdu Elišky a Jindřicha na koních (pohádka Princezna ze mlejna se natáčela na zámku Dobříš - pozn. aut.).

Sportovní výchova v duchu křesťanství

Letošní loupežnické téma v zámeckém parku obohatí také představení šermířů a sokolníků nebo sportovní vystoupení dětí z ASOD. Občanské sdružení tak divákům připomene hlavní prioritu svého fungování, tedy podporovat sport a vychovávat mladé lidi prostřednictvím sportovních a jiných aktivit.

„Naším cílem je věnovat se sportu, který podporuje kladné vlastnosti člověka, a to takového člověka, který je férový, ohlíží se na soupeře i spoluhráče. Pevné základy poskytují Orlu křesťanské hodnoty a celá historie jeho činnosti,“ připomíná Jungmannová.

Aerobik studio Orel Dobříš bylo založeno v roce 2004 Klárou Jandovou, trojnásobnou mistryní světa v aerobiku, v prostorách jednoty Orel Dobříš. Zaměřuje se na nabídku sportovního vyžití v rámci volného času v oblasti aerobních a kondičních sportovních aktivit pro děti, mládež a dospělé. Připravuje také několik věkových kategorií na soutěže v závodním aerobiku.

Dětský program při Svatováclavské slavnosti bude slavnostně zahájen ve 12 hodin ve francouzském parku u zámku Dobříš a potrvá do 17 hodin. Vstupenky budou k dostání na pokladně zámku nebo přímo u vstupu do francouzského parku.

Reklama

Výběr článků

Načítám