Hlavní obsah

Na slavnostním galavečeru FINPEXu 2014 byla oceněna univerzitní centra a průmyslová zóna

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavnostní galavečer ukončil v úterý 7. října sedmý ročník fóra realitních, stavebních a investičních příležitostí FINPEX 2014.

Foto: Útvar koncepce a rozvoje města Plzně

V rámci slavnostního galavečera byla vyhlášena také cena Hanuše Zápala.

Článek

Hlavní ocenění za významné investiční počiny získaly nový objekt se dvěma výzkumnými a vzdělávacími centry NTIS a CTPVV Západočeské univerzity v Plzni a rozšířená průmyslová zóna Panattoni Park Stříbro. Cena Hanuše Zápala přísluší za budovu Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara docentu Janu Štípkovi in memoriam.

FINPEX 2014 poskytl podnikatelům a odborníkům z oblasti stavebnictví, realit a státní správy prostor pro diskuzi a výměnu informací. Na workshopech získali ucelený přehled investičních příležitostí v Plzeňském kraji, dozvěděli se informace o veřejných investicích v regionu, podrobnosti o evropských dotacích v novém rozpočtovém období či vysokých školách v Plzni a jejich propojení s podnikatelskou sférou.

Vyvrcholením fóra byl tradiční slavnostní galavečer v Měšťanské besedě. V jeho úvodu byla vyhlášena cena Okresní hospodářské komory Plzeňsko za významný investiční počin v Plzeňském kraji. Hejtman Václav Šlajs ji předal Ing. Janu Andrejcovi z developerské společnosti Panattoni Europe, která společně s českou skupinou Accolade letos rozšířila průmyslovou zónu Panattoni Park Stříbro o dva objekty a vytvořila tak sedm stovek nových pracovních míst. Společně s ním cenu přebíral starosta obce Kostelec, v jehož katastru průmyslová zóna leží, František Trhlík. 

„Pro okres, který dlouhodobě sužuje nejvyšší nezaměstnanost v Plzeňském kraji, je to velice dobrá zpráva. Navíc při výstavbě obě společnosti přispěly k bezpečnosti silničního provozu, když přestavěly nebezpečnou stykovou křižovatku na zcela novou křižovatku okružní s rozpočtem vysoce přesahujícím 20 milionů korun,” uvedl Ing. Miloslav Zeman, předseda představenstva OHK Plzeňsko.

Druhou z cen, tentokrát za významný investiční počin v Plzni, převzala z rukou Miloslava Zemana rektorka Západočeské univerzity Doc. PaedDr. Ilona Mauritzová, Ph.D. Představitelé komory ocenili výstavbu nového univerzitního objektu, který v sobě spojuje dvě centra určená pro výzkum a vzdělávání - NTIS (Nové technologie pro informační společnost) a CTPVV (Centrum technického a přírodovědného vzdělávání a výzkumu).

V rámci slavnostního galavečera byla vyhlášena také cena Hanuše Zápala. Z autorů deseti nominovaných staveb, které vznikly v letech 2010 – 2013, ji získal docent Jan Štípek in memoriam za budovu Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara. Překvapením galavečera FINPEX bylo zvláštní ocenění, které se porota rozhodla udělit městu Plzni za realizaci tří kašen na Náměstí Republiky a které si převzali technický náměstek primátora Pavel Šindelář a jejich autor MgA. Ondřej Cízler, Ph.D.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám