Hlavní obsah

Na Příbramsku žije úspěšný reprezentant v motokrosu. Je mu teprve 12 let

Novinky, Jitka Doubravová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvanáctiletý Radek Větrovský z Pečic na Příbramsku sbírá úspěchy v motokrosu v Česku i v Evropě. V roce 2015 se stal mezinárodním mistrem České republiky, mezinárodním mistrem České republiky družstev, získal 3. místo na Mistrovství světa a dostal se až do finále Mistrovství Evropy, kde skončil na úžasném 6. místě.

Foto: Jitka Doubravová

Radek Větrovský

Článek

Malý závodník jde ve šlépějích svého otce Radka Větrovského, který kdysi také motokros jezdil. „Radeček si cestu k tomuto sportu našel sám, a rozhodl se, že ho chce dělat vrcholově. My jsme ho podpořili a syn od devíti let trénuje na profesionální úrovni,” upřesnil otec Radek Větrovský.

Radek nemá téměř jediný den volna. Od března do října probíhají každý víkend závody. Zbytek roku se připravuje na sezónu. Od měsíce ledna do března dojíždí Radeček se svým trenérem Janem Froňkem, bývalým úspěšným českým reprezentantem, do Belgie na soustředění a tréninky. Malý závodník totiž podepsal smlouvu s belgickým týmem KTM DIDA junior racing, což je obrovský úspěch, který se v České republice žádnému závodníkovi v jeho věku ještě nepovedl.

V nabitém programu vychází Radkovi vstříc i škola, kam dochází ve dnech volna, a po zbytek času studuje individuálně, při čemž jeho výsledky jsou velmi dobré.

Motokros je velice nákladný sport, a rozhodně by to nešlo bez partnerů, kterých už i ve svém nízkém věku má Radeček hned několik.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám