Hlavní obsah

Na Pravčickou bránu nemusíte autem, kraj zprovozní přímou linku

Novinky, Kryštof Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pravidelná linka na trase z České Kamenice přes Labskou stráň na Hřensko potěší výletníky. Ústecký kraj, České Švýcarsko, Děčín a Janov s podporou České Kamenice, Srbské Kamenice a Růžové zřídily autobusovou dopravu po Českém Švýcarsku. Podpoří tak cestovní ruch.

Článek

"Je tak po dlouhých letech jednání umožněn nástup na turistické trasy v Českém Švýcarsku z výše uvedených obcí, které přímé spojení s Hřenskem doposud neměly," vysvětlil Jiří Rak ze společnosti České Švýcarsko. Lze tak plánovat výlety bez aut v oblasti mezi Růžovou, Belvederem, soutěskami a Pravčickou bránou, aniž by byl člověk odkázán nutně na auto.

Podle Raka se jedná zatím o zkušební provoz, který bude po letní sezoně vyhodnocen. "Rozsah provozu přímo závisí na finančních prostředcích, které může kraj pro turistickou dopravu uvolnit. V současné době je to výborný počin, jak dále přiblížit cíle v Českém Švýcarsku i z jiných směrů," dodal Rak.

Nová linka bude jezdit v sobotu, neděli a ve svátky v době od 15. června do 28. října 2013. Na lince platí tarif dopravce Dopravní podnik města Děčína a. s., jízdenky se prodávají u řidiče a vzhledem k terénu (malé horské silnice - pozn. aut.) na trase bude nasazen speciální menší autobus dodávkového typu. Jeho kapacita je 20 míst.

Reklama

Výběr článků

Načítám