Hlavní obsah

Na letošní ročník Highjump přijede reggae star Christopher MacFarlane

Novinky, Ivona Karvinen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Adrenalinový sportovní zážitek, plejáda známých kapel, řada doprovodných aktivit a individuální kempingová zábava v krásném žulovém lomu - to je barvitý program již tradičního Highjumpu, kterým vyniká mezi ostatními prázdninovými událostmi.

Foto: Ivona Kratochvílová

Highjump v hříměždickém lomu, to je zaručený adrenalinový sportovní zážitek.

Článek

Ve dnech 29. a 30. července proběhne v hřiměždickém lomu nedaleko Příbrami 12. ročník otevřeného mistrovství republiky ve skocích do vody. A bude se na co dívat, kromě soutěže klasických skoků do vody představí Highjump publiku lačnícímu po čím dál tím šílenějších vizuálních zážitcích nejextrémnější odvětví cliffdivingu zvané SPLASHDIVING.

Je to ta nejatraktivnější přehlídka bizarnosti, jakou si dovedete představit. Jde o placáky do vody ze 16 metrů," říká a přitom se potutelně usmívá pořadatel Petr Vančura. "Úkolem závodníka je plácnout tělem o hladinu a vytvořit tak co největší gejzír vody. Disciplína má jasně stanovené skoky a jejich obtížnosti, není to čistě laická záležitost," dodal zcela vážně. (Více se o tomto sportu dozvíte zde)

Večer se Highjump již tradičně promění v outdoorovou festivalovou party s hudební produkcí na čtyřech scénách. Na hlavní Evropa 2 Stagei se blýsknou přední české kapely jako Skyline, Navigators, Pipes and Pints či Indy KMBL.

Avšak díky generálnímu partnerovi Budweiser Budvar se Highjump 2011 poprvé ve své historii pochlubí opravdu hvězdným zahraničním headlinerem. Se svou kapelou bude letošnímu programu vévodit světová reggae start z Británie, Christopher MacFarlane, za hranicemi proslulý jako Macka B.

Máte se opravdu na co těšit, rozlehlé dějiště a zázemí akce naplňuje veškeré potřeby a pohodlí. Bezprostředně u lomu zaparkujete, postavíte stan a k dispozici vám je řada stánků nejen s občerstvením. Během víkendu si užijete koupání v čistém žulovém lomu a zažijete relax v krásném přírodním areálu.

Odvážní jedinci si mohou na vlastní kůži vyzkoušet „highjump“ nebo se zúčastnit doprovodných zábavních aktivit. Těšit se můžete na Pit Bike freestyle motokros, soutěž Highjump best babe, Nintendo herní stan či originální závod na surf prknech.

Více informací o akci naleznete na www.highjump.cz

Související témata:

Výběr článků

Načítám