Hlavní obsah

Na kradeném skútru daleko nedojeli

Novinky, František Krejčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strážníci Městské policie v Bílině řešili v uplynulém týdnu kromě jiného i případ odcizeného skútru, jehož posádka nereagovala na výzvy k zastavení. I přes veškerou snahu řidiče skútru o únik to nemohlo dopadnout jinak než jeho zadržením.

Foto: Městská policie Bílina

Odcizený skútr

Článek

Bylo krátce po jedné hodině ranní ve čtvrtek 3. října, když si hlídka strážníků MP Bílina všimla dvojice mladíků na skútru. Hlavním impulsem k zastavení vozidla byla pro hlídku skutečnost, že posádka skútru neměla na hlavách přilby a mířili do lázeňského areálu, kam je vozidlům vjezd zakázán.

Že nebude vše v pořádku, se potvrdilo v okamžiku, kdy řidič nereagoval na výzvy k zastavení vozidla. Naopak. Zrychlil a začal po silnici kličkovat, aby strážníkům zamezil v předjetí.

Jak uvedl velitel zasahující hlídky, měla posádka skútru několikrát namále, když jeho řidič ve vysoké rychlosti dostal smyk, avšak vždy se mu jej jako zázrakem podařilo vyrovnat. Nakonec zajeli na lesní cestu, kam za nimi strážníci s vozidlem nemohli pokračovat. Podezřelá dvojice si patrně myslela, že mají vyhráno. Neměla.

Strážníkům neunikl fakt, že typický zvuk motoru skútru po chvíli utichl. Rozeběhli se proto po lesní pěšině a po necelém kilometru zjistili, že pod svahem leží pronásledovaný skútr. Prohlídkou okolí místa nehody pak nalezli oba prchající mladíky, kteří se opodál skrývali v hustém křoví.

Při nezbytných úkonech bylo zjištěno, že skútr byl před časem odcizen na Lounsku. Řidič skútru měl i další důvod nenechat se chytit, protože mu byl vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Posádka skútru ale bude mít na svědomí patrně více hříchů. Měli při sobě totiž množství drobných věcí, které by mohly pocházet z jiné trestné činnosti. Případ si na místě převzala Policie ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám