Hlavní obsah

Na kozím dechu až na Bouzov

Novinky, Aleš Koutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mototeam Žešov letos chystá již 33. ročník tradičního závodu mopedů, který je zařazen do seriálu Hrací karty Moped Cup. Závod s názvem Rallye Kozel Bouzov odstartuje 10. září na nádraží v Prostějově.

Foto: Aleš Koutný

Plakát letošního ročníku

Článek

Historické motocykly závodí ve dvou  kategoriích moped originál a úpravy. Celková délka rallye je zhruba 120 km silničních komunikací a to už je pořádná vzdálenost, která opravdu prověří jak vytrvalost závodníka, tak i schopnosti stroje.

Na jezdce v letošním ročníku Rallye Kozel Bouzov čeká 9 rychlostních zkoušek. Start první RZ bude za obcí Žárovice před drahanským lesem. Dále bude trať pokračovat přes Protivanov a Konici, kde jezdci pojedou Březský vrch a budou dále pokračovat přes Hvozd a Kovářov až na hrad Bouzov.

Na louce vedle minikár u hradu Bouzov bude tradiční polední přestávka k občerstvení a hlavně opravám strojů, protože v tu dobu se závod nachází asi v polovině a je potřeba, aby stroje vydržely až do zdárného konce. Samozřejmostí je, že na celý průběh závodu se můžou přijet podívat i vyznavači silnějších strojů než o obsahu 50 ccm.

Rallye Kozel Bouzov je nejstarším závodem z celého seriálu. A také má jako jediný úplně jiný průběh a proto je také mezi závodníky, kteří jezdí celý Cup, jeden z nejoblíbenějších. Rallye se jede za každého počasí.

Generálním partnerem akce je společnost Hrací karty, s. r. o. a mediálním partnerem je web www.motorkari.cz.

Podrobné informace o závodu najdete na www.zesov.cz v sekci Mototeam nebo na facebooku https://www.facebook.com/MtZesov/?fref=ts.

Reklama

Výběr článků

Načítám