Hlavní obsah

Na kontě pro Radka je již 30 tisíc korun

Novinky, Lenka Pokorná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na charitativním kontě pro osmiletého Radka Šimka z Týna nad Vltavou se po sobotní folkové benefici v prostorách otáčivého hlediště v Bedřichových sadech sešlo již přibližně 30 tisíc korun.

Foto: Miroslav Kantor

Folkový benefiční podvečer navštívily bezmála dvě stovky lidí

Článek

Akci, jejímž partnerem byla v rámci programu letošního Oranžového roku v okolí Jaderné elektrárny Temelín Skupina ČEZ, navštívily bezmála dvě stovky lidí.

„Toto setkání v sobě neslo dvě myšlenky: pobavit Týn dobrou hudbou a zároveň podpořit dobrou věc,“ uvedl Miroslav Kantor, hlavní organizátor koncertu z nově vznikajícího spolku Vltavotýnská struna.

Malý Radek onemocněl po narození dětskou mozkovou obrnou, jejímž důsledkem je spastická diuréza a středně těžká mentální retardace. Speciální pomůcka MOTOmed, kterou nutně potřebuje pro zachování hybnosti, vyjde zhruba na 100 tisíc korun, což je zcela mimo možnosti rodiny.

„Koncert nás významně přiblížil cíli, ale náš úkol zdaleka nekončí, zbývá zajistit ještě 70 tisíc korun, “ poznamenal Kantor. Veřejná sbírka bude ukončena 1. července. Přispívat Je možné do kasiček umístěných po Týně nad Vltavou, nebo prostřednictvím účtu veřejné sbírky: 107-9535390237/0100.

První ročník benefičního setkání folkových kapel s názvem Vltavotýnská struna byl iniciativou lidí ze stejnojmenného spolku, které spojuje zájem o folkovou hudbu a snaha pomáhat tam, kde je to potřeba. V průběhu akce vystoupilo na týnské točně bez nároku na honorář sedm místních kapel - Epydemye, Vandrband, Klídek, Kamna, Prdíkovic rodina, Luňáčci Family Bluegrass Band a Živelná pohroma.

„K tomuto charitativnímu projektu se již připojili i další obyvatelé Týna, výtvarníci, hudebníci, děti z Městského domu dětí a mládeže, ale i celé organizace a spolky. Město rádo podpořilo uspořádání této akce z programu Oranžový rok, z prostředků poskytovaných Jadernou elektrárnou Temelín. Hezké na tom je, že jde o konkrétní pomoc konkrétním lidem s okamžitým výsledkem a jasnou zpětnou vazbou navíc v těsném spojení se živou kulturou,“ konstatoval starosta Týna nad Vltavou Milan Šnorek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám