Hlavní obsah

Na Bulovce se bude promítat dokument o Heydrichovi

Novinky, Martin Šalek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V den úmrtí Reinharda Heydricha v Nemocnici Na Bulovce pořádá nemocnice veřejnou projekci a diskusi s historikem. Vstup je volný.

Foto: Martin Šalek

Kolem atentátu ještě nebylo zodpovězeno vše. Německé archívy se otevírají teprve po 70 letech.

Článek

Kdo má zájem dozvědět se další souvislosti spojené s atentátem na Heydricha, může se zúčastnit veřejné projekce dokumentu z cyklu České televize Heydrich - konečné řešení. Tentokrát půjde o 36. díl celé série s názvem "Souboj na Bulovce. Projekce se koná 4. června v 17 hodin v posluchárně na Gynekologicko-porodnické klinice Nemocnice Na Bulovce (přízemí, budova č. 15).

Po skončení projekce, která trvá zhruba 25 minut, bude následovat diskuze s tvůrci dokumentu a historikem Michalem Šimůnkem, Ph.D z Ústavu pro soudobé dějiny AV ČR. "Kolem atentátu ještě nebylo zodpovězeno vše. Německé archívy se otevírají teprve po 70 letech, a proto se všem historikům nabízejí další otázky," uvedl historik Michal Šimůnek.

Datum projekce nebylo zvolené náhodou. Heydrich upadl 3. června do kómatu a 4. června v 4.30 zemřel podle první úmrtní zprávy na celkovou sepsi organizmu.

Reklama

Výběr článků

Načítám