Hlavní obsah

Můžu k Tobě? je komedie plná skvělého humoru

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Letní scéně divadla Artur v pražské galerii Harfa se uskutečnila premiéra divadelní hry Můžu k Tobě?.

Foto: Petr Mráček

Divadlo Artur - Můžu k Tobě?

Článek

Premiéra byla odehrána 9. července v Praze, přímo v galerii Harfa. Autory situační komedie z prostředí psychiatrické léčebny jsou Miroslav Oupic a Jindra Kriegel. Režie se ujal Vojtěch Nouzák.

Děj komedie se odehrává v psychiatrické ordinaci doktora Flojda (Lukáš Langmajer) a v místním bistru před ordinací, které vede paní Kubíčková (Michaela Kuklová) a jež slouží jako čekárna pro pacienty.

Paní Kubíčková již půl roku, tedy po celou dobu, kdy do této ordinace doktor Flojd nastoupil, na něj myslí. Flojd je sice rozvedený, ale má rád dvacítky. S jednou neodbytnou se potřebuje rozejít a o pomoc požádá právě Laďku Kubíčkovou.

Mezitím do ordinace se svými problémy postupně přichází pětice pacientů: Místní politik JUDr. Troufalý (Jaroslav Šmíd), trpící stihomamem, dále Vanda Vnadná (Kristýna Podzimková), dealerka kreditních karet a úvěrů, těžce se vyrovnávající s nevěrou svého muže. Třetí pacientkou je promiskuitní nymfomanka poštovní doručovatelka Sandra Panenská přezdívaná Blanka (Veronika Nová), čtvrtým bývalý vrcholový hokejista René (Jindra Kriegel), který má problémy s volným časem a nakonec i Tomy (Mirek Šimůnek) - nedávný vítěz reality show s názvem Udělám cokoliv s kýmkoliv za cokoliv! - který trpí depresemi, že o něj již média ztratila zájem a nikdo jej už nezná.

Všichni tito pacienti se v ordinaci postupně střídají, ale předtím se v čekárně s pravidelnou jistotou setkávají s paní Kubíčkovou, která jim nabízí nejen výbornou kávu, ale také vřelé slovo zkušené ženy.

Jak tohle celé dopadne? Zajděte se na tuto situační komedii podívat. Přibližuje nám s humorem a ironií zamotané mezilidské vztahy. Možná v některých postavách uvidíte část svého já, nebo si řeknete, tohle jsem už někde viděl, slyšel. Navíc vše dokonáno skvělými hereckými výkony všech aktérů. Věřte, nebudete se nudit od prvních okamžiků až do samého závěru.

Reklama

Výběr článků

Načítám