Hlavní obsah

Muzikanti ze Schodiště pokřtí v Malostranské besedě EP poloKruh

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý se po čtyřech letech vrátí do pražské Malostranské besedy kapela Schodiště, aby zde pokřtila své nové EP poloKruh. Roli kmotrů a vzácných hudebních hostů se chopí bývalí členové Pája Táboříková a Jaroslav Roušar. Koncert startuje ve 20.30 hodin.

Foto: Archív Schodiště
Článek

„Kapela Schodiště v Malostranské besedě nevystupuje poprvé. Od posledního koncertu v roce 2012, kdy u nás pokřtili CD Roztoky, jsou to ale již čtyři roky. Obecně v Praze samostatně nezahráli už delší dobu, proto si je rozhodně nenechte ujít. Jejich energicky a divoce podaná směsice hudebních stylů postavená na originálních, lehce sarkastických, černě-humorných i dojemných textů vás bude bavit,“ uvedl šéf produkce Malostranské besedy David Dvořák.

Kapela Schodiště (dříve Nahoru po schodišti dolů bandu) pravidelně koncertuje v klubech a na festivalech po celé České republice. Za 33 let existence odehrála přes tisíc koncertů a postupně si vybudovala pevnou pozici jedné z vyhledávaných tuzemských klubových kapel.

V současné době hraje ve složení Martin Doktor Krajíček (zpěv, kytara), Vladimír Cihelka (saxofon, kytara, flétna, foukací harmonika, zpěv), Vratislav Horčík (baskytara, whamola, cello, zpěv), Miroslav Klíma (akordeon), Jaromír Linhart (klarinet a jiné foukací nástroje), Ondřej Fencl (kytara, zpěv) a Jakub Homola (bicí).

„EP poloKruh obsahuje čtyři skladby s jedním bonusem, které kapela pořídila v kultovním pražském studiu Jámor Ondřeje Ježka. Bude fyzicky k dispozici pouze na koncertech, což může být pro fanoušky velkým lákadlem. Navíc dostanou možnost nechat si na místě jeho kartonový obal originálně dotvořit jednotlivými členy kapely. EP bude v prodeji za symbolických 100 korun a vstupenky na křest stojí v předprodeji 150 korun,“ doplnil Dvořák.

Reklama

Výběr článků

Načítám