Hlavní obsah

Muzeum ožije dnem řemesel a vítáním sv. Martina

Novinky, Michaela Mitáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U příležitosti svatého Martina pořádá v úterý 11. listopadu Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně Den řemesel. Celý den budou v muzejních prostorách k vidění ukázky téměř zapomenutých řemesel. Netradiční zážitek nabídne expozice Princip Baťa v podobě spuštění výrobní linky z baťovských závodů.

Foto: Michaela Mitáčková

Během Dne řemesel uvidí lidé téměř zapomenutá řemesla.

Článek

Původní obuvnické stroje budou uvedeny do provozu v každou celou hodinu. Po 16.00 vystoupí ve 14|15 Baťově institutu se svými pořady zlínský dětský folklorní soubor Vonička.

„Umění tradičního řemesla předvedou košíkáři, dráteníci i řezbáři. K vidění budou také ukázky pletení ošatek ze slámy či výroba svíček z litého vosku,“ organizátorka akce a pracovnice muzea Hana Čubanová. Soubor Vonička si připravil svatomartinská pěvecká i taneční pásma.

Akci, která začne v 9.00, doprovodí i prodejní jarmark s vánoční tématikou. Den řemesel se uskuteční ve třech podlažích budovy 14 továrního areálu.

Další informace o programu

Související témata:

Výběr článků

Načítám