Hlavní obsah

Muzeum knihařství v Rožďalovicích zve na besedu se spisovatelem a regionálním historikem

Novinky, Eugenie Hančarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muzeum klasického knihařství v Rožďalovicích pořádá besedu s nymburským spisovatelem, publicistou a regionálním historikem Janem Řehounkem. Proběhne 15. listopadu od 16 hodin, při zahájení nové výstavy.

Foto: Eugenie Hančarová

Jan Řehounek (vlevo) na vernisáži v Muzeu klasického knihařství v Rožďalovicích

Článek

Jan Řehounek se svému regionu věnuje dlouho a systematicky. Znalosti o historii i současnosti kraje si neustále rozšiřuje – a rád se o ně dělí se svými čtenáři. Umí upoutat jak textem, tak vlastními fotografiemi.

Z Řehounkových knih jmenujme alespoň dvě, vydané nakladatelstvím Regia v edici Tajemné stezky. Jsou to publikace Zlatým pruhem Polabí a nedávno vyšlá Svatojiřským lesem – mezi Labem a Jizerou. V té se věnuje také Rožďalovicím a jejich nejbližšímu okolí, a tak je celkem logické, že si o ní přijede do Rožďalovic popovídat.

Beseda v muzeu uvede novou výstavu nazvanou Kniha jako blahopřání. Ta již navozuje adventní a vánoční atmosféru. Připomene, že kniha není jen nosičem informací, ale že se může stát krásnou formou přání všeho nejlepšího blízkým a přátelům.

Uvidíte na ní drobné tisky z fondů muzea, většinou soukromě vydávané. Jimi se v první polovině minulého století obdarovávali při významných příležitostech umělci či knihaři. A nechyběl jim přitom smysl pro humor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám