Hlavní obsah

Muž roku, Martin Zach, prodával na ulici

Novinky, Petr Mráček

Hvězdný bazar, který se nachází v Praze, nabízí lidem věci, které věnovaly slavné osobnosti a tím podpořily nejen chod tohoto bazaru. Výtěžek jde pro lidi, kteří zůstali na vozíku po úrazech s poraněním míchy.

Foto: Petr Mráček

Martin Zach - Muž roku 2009 a kolemjdoucí kupující

Článek

„Jak to funguje? Oslovujeme mediálně známé osobnosti, aby nám věnovaly nějakou drobnost ze svého každodenního života. Tyto sběratelsky zajímavé předměty pak prodáváme široké veřejnosti v kamenném obchodě (Jungmannova 7, Praha 1). Zákazníci mají jedinečnou možnost přispět na dobrou věc a zároveň si odnést nějakou zajímavou relikvii ze života své oblíbené hvězdy,” uvedla Alena Jančíková, ředitelka české asociace paraplegiků, autorka nápadu.

Během posledních několika dnů prodejnu navštívila např. Barbora Špotáková, Ondřej Pavelec, Tereza Voříšková, Heidi Janků…

Ve středu 17. července jsme mohli před prodejnou Hvězdného bazaru vidět ojedinělou akci s Mužem roku 2009 Martinem Zachem, který jen den po svém vítězství v této soutěži měl vážný úraz a skončil na vozíku. Lidé mohli nakupovat právě u Martina Zacha, který kolem jdoucí oslovoval a zval do prodejny. Zájem byl velký. Lidé se zajímali nejen o nabízené věci, ale také s Martinem diskutovali na téma jeho vztahu ke sportu, či jak se vyrovnával s tím, že už nikdy nebude chodit.

Martin rozdával úsměvy na všechny strany. Kolemjdoucí ho poznávali a tím se víc zajímali o to, co se v prodejně nabízí. Jak on sám se vyrovnal s tím, že už nebude chodit? Rozhodně to nebylo lehké, ale jeho láska ke sportu ho držela a drží nad vodou.

Martin Zach nám prozradil, že se věnuje mnoha sportům – monoski (lyžování pro handicapované), handbike (jízda na elektokole), buggykiting (jízda na speciálně sestrojeném vozítku za využití tažného draka), snowkiting, potápění. Obdivuhodná sportovní činnost. A to má v plánu další sportovní aktivity.

Akce, která měla úspěch, určitě nebyla poslední svého druhu. Lidé kolem Hvězdného bazaru plánují další zajímavé akce a setkání. Pojďte do prodejny podívat a podpořit tak projekt třeba zakoupením suvenýru, který věnoval někdo ze známých osobností.

Reklama

Výběr článků

Načítám