Hlavní obsah

Multiinstrumentální Juraj Zaujec z Hlasu ČS chce, aby se lidé v ČR a SR více usmívali

Novinky, Veronika Boháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Juraj Zaujec se zúčastnil soutěže Hlas ČeskoSlovenska, jeho koučem byl Patrik Rytmus Vrbovský a snad částečně i díky němu se Juraj dostal až mezi dva nejlepší z tohoto týmu. Jaké jsou jeho pocity ze soutěže, jaké má plány do budoucna a další informace sdělil v rozhovoru.

Foto: Milan Mošna

Juraj Zaujec

Článek

Juraj Zaujec se narodil 11.5.1982 v Nitře, již během studia na konzervatoři založil s kamarádem a spolužákem Norbertem Pompem skupinu Midnight Spirits, s kterou dokonce v roce 2002 zahájil několikaletou koncertní šňůru. A nebyla to jen tak ledajaká šňůra, mimo tuzemska navštívili i Kanárské ostrovy a dokonce Japonsko. V roce 2010 absolvoval téměř měsíční angažmá v USA jako hostující člen skupiny Shipping Wizzards. Po návratu na Slovensko začal spolupracovat se slovenskými i českými interprety.

Juraji, jaký je váš pocit ze soutěže Hlas ČeskoSlovenska?

Musím říct, že jsem spokojený. Vůbec jsem nečekal, že se dostanu až tak daleko. I když to vypadalo, že mě do dalších kol posílá Patrik, pravdou je, že se řídil počtem sms od diváků. To mě překvapilo o to víc, že už po prvních kolech jsem neměl moc příznivé divácké ohlasy. Připadal jsem jim namyšlený, nebo až arogantní. A je pravdou, když jsem viděl svůj Výběr na slepo v televizi, připadal jsem si tak taky.

Bylo to způsobené nezkušeností s kamerami, které leckdy dovedou zkreslit obraz člověka. Později už jsem si dal pozor a jsem neskutečně rád, že se mi veřejné míněné podařilo otočit a ukázat lidem, jaký skutečně jsem. 

Jaký byl Rytmus kouč a člověk?

Rytmus je velmi rozumný člověk, který přesně ví, co dělá. Líbí se mi, že je přímý a umí vyjádřit svůj názor, proto jsem si ho vybral. Co se týká profesionální stránky, musím říct, že mi velmi pomohl radami týkající se mediálního vystupování. A je to i naopak–on se mě jako zpěváka často ptá na můj názor, čímž dává najevo, že mě respektuje. To je další věc, která je podle mě v showbiznisu důležitá–radit a nechat si poradit. 

Jak jste byl spokojený s rozhodnutími koučů během duelů? Bylo nějaké duelové kolo, s jehož výsledkem jste nesouhlasil?

Mrzelo mě vypadnutí Jaromíra Hnilici, toho byla fakt škoda... Také Nándor Polgáry a Renata Čonková. Ale je to jen soutěž, která ne vždy poukazuje na skutečný talent, i když je nutno říct, že má v mnohém lepší strukturu než pěvecké soutěže v posledních letech.

Kdo byl vaše spřízněná duše v soutěži?

Daniel Mrózek a Nikoleta Spalasová. Také jsem dobře vycházel s Brunnem Oravcem a v prvních kolech s Imrichem Tengerim. 

Kdo byl pro vás favoritem soutěže?

Přímo favorita jsem neměl, bylo tam více zpěváků i zpěvaček, kteří se mi hlasově líbili. Tip na vítěze jsem měl dlouho, jen škoda, že jsem si na něho nevsadil, protože bych vyhrál. (smích) 

Co je vaším největším snem v životě?

Mým osobním snem je, aby byla moje rodina a blízcí šťastní a hlavně zdraví, být dobrým otcem svým dvěma dcerám, aby na mě mohly být hrdé. A ohledně muziky – chci se živit vlastní tvorbou, hrát pro lidi a chci, aby je moje hudba dělala šťastnějšími. Chci, aby se i Češi a Slováci usmívali jako lidé v jiných krajinách a zemích.

Jaké jsou plány do budoucna?

Album je už připravené delší dobu, takže ho brzy otestujeme na pár singlech, natočíme nějaký hezký videoklip a budeme se snažit navštívit co nejvíc festivalů, všechny termíny dám na svůj web www.jurajzaujec.sk

Reklama

Výběr článků

Načítám