Hlavní obsah

Motoristické slavnosti Legendy představí 750 automobilů a 350 motocyklů

Novinky, Lenka Žáčková

Letošní unikátní slavnosti Legendy potěší nejen příznivce krásných vozů a motorek, ale i motorsportu. Zapište si tedy zavčasu do svých diářů termín 13. a 14. června, protože v nádherném anglickém parku Psychiatrické nemocnice Praha-Bohnice bude vystaveno 750 automobilů a 350 motocyklů.

Foto: Archiv Legendy

Pohled z ptačí perspektivy na loňský ročník

Článek

Po úspěšném loňském prvním ročníku, který během jednoho jediného víkendu navštívilo téměř dvacet tisíc návštěvníků, nás čekají další dva dny plné dech beroucích zážitků, nezapomenutelných akcí a skvělé zábavy.

Autosalon, motosalon a megashow Legendy slibují opět světové špičky motorsportu a unikátní exponáty na velkorysé výstavní ploše anglického parku nemocnice Bohnice s rozlohou 640 000 metrů čtverečních. Připravena bude speciální dětská a dámská zóna. K vidění budou umělecké a fotografické výstavy. Dá se tedy očekávat, že bohatý doprovodný program uspokojí i náročné příznivce dvou i čtyřstopých krásek.

V letošním roce se jedná o jediný autosalon v České republice, kde budou k vidění ty nejvýznamnější automobilové novinky pro rok 2015 (několik českých, ale také evropských premiér). Počtem exponátů jsou pražské Legendy 2015 větší než Autosalon Detroit 2015 a pomalu atakují ženevský autosalon.

„Inspirovaly mě akce jako Salon Privé v Londýně, a když jsem se porozhlédl po českém prostředí a kvalitě místních akcí, rozhodl jsem se připravit Legendy jako velkou oslavu motorismu, kde na jednom místě budou k vidění ty nejkrásnější vozy napříč automobilovou historií,“ objasnil vznik slavnosti Legendy její zakladatel Lubor Kos.

„Jsem si vědom toho, že mnohé výstavy a veletrhy u nás měly v posledních letech sestupnou tendenci, a s těmito stigmaty se budeme muset vypořádat i ze stran vystavovatelů. Nicméně Legendy jsou pojaty jinak, velmi stylově, à la haute couture. Chceme totiž, aby se bavil úplně každý, i ten, kdo třeba doposud v automobilech nespatřoval díla s uměleckou hodnotou,” dodal Kos.

Na výstavě, kterou nelze projít za méně než 5 hodin, bude k vidění například i originální Formule 1 po Michaelu Schumacherovi, dvojice hypersportů McLaren P1 a La Ferrari v hodnotě několika desítek miliónů, výstava Škody LR včetně originálního servisního vozu Škoda Motorsport, exkluzivní výstava 40 vozů Ferrari včetně modelů F40, F50 či Enzo. Účast potvrdily také automobilky Mercedes-Benz, Audi, Seat, Porsche, Opel, Subaru, Volvo a Invelt BMW.

Spolupořadatelem Legend je Autoklub České republiky. Sdružení žije nejen sportem, ale jeho velký zájem je i v bezpečnosti silničního provozu, která se ve velké míře promítne i na Legendách, kde se chce Autoklub zaměřit na zlepšování řidičských dovedností účastníků silničního provozu.

Celá akce proběhne také pod záštitou Magistrátu hlavního města Prahy, Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Městské části Praha 8 a v neposlední řadě Jeana Todta, šéfa Mezinárodní automobilové federace (FIA). Součástí programu je také rozsáhlá zóna věnovaná bezpečnosti, kde budou pod vedením Autoklubu ČR probíhat prezentace o bezpečnosti motorsportu a silničního provozu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám