Hlavní obsah

Moravské zemské muzeum se opět otevřelo návštěvníkům

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 12. května se opět otevřely brány Moravského zemského muzea veřejnosti. Po dvou měsících, kdy pracovníci MZM vstupovali prostřednictvím projektu „Zavřené muzeum není spící muzeum“ do počítačů a domovů svých příznivců, zavítali první návštěvníci do výstav a expozic.

Foto: MZM
Článek

„Máme radost, že můžeme našim hostům nabídnout aktuální výstavy v prodloužených termínech,” uvedla mluvčí MZM Barbora Javorová.

„V Dietrichsteinském paláci je to výstava Ondřeje Sekory, která bude prodloužena o půl roku, až do 3. ledna 2021, lákavá výstava o historii odívání s názvem Jako růže je prodloužena přes celé léto do 20. září a alespoň o pár týdnů, konkrétně do 7. června, se nám podařilo prodloužit výstavu španělských řádů v Biskupském dvoře“, dodala Javorová.

Stálé expozice v těchto objektech se otevírají postupně, k dnešnímu dni je to nejnovější expozice Středoevropská křižovatka, o týden později to bude např. expozice Fauna Moravy a archeologické expozice. K datu 12. května se také otevírá Pavilon Anthropos a Památník Leoše Janáčka.

Co na návštěvníky v Moravského zemského muzea ještě čeká? Kromě drobných omezení, které vyžadují hygienické předpisy, je to především 50procentní sleva na veškeré vstupné, která platí až do odvolání.

A závěrem zpráva pro ty, kteří si netroufnou hned vyrazit mezi lidi - projekt virtuálního muzea na www.mzm.cz dál pokračuje. Jsou zde také aktuální informace o hygienických a jiných aktuálních nařízeních.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám