Hlavní obsah

Mladoboleslavským studentkám zahrnuli do výuky samovyšetření prsu

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S netradičním zpestřením výuky přišla ředitelka Soukromé střední školy Maja v Mladé Boleslavi. Vzala své studentky na speciální instruktáž samovyšetření prsu na stánek projektu Ruce na prsa. S tím zavítala v úterý do obchodního centra Olympia obecně prospěšná společnost Dialog Jessenius.

Foto: Dialog Jessenius
Článek

Studentky se tak staly prvními návštěvnicemi stánku, které zde prošly odbornou instruktáží. Asi třicítka dívek z 1. – 3. ročníku si tak v rámci výuky mohla na speciálním fantomu vyzkoušet nejen, jak se samovyšetření provádí, ale také jak poznat, když se v prsu nachází něco, co tam nepatří.

Stejně jako ony, mohou i další ženy a dívky získat v obchodním centru Olympia Mladá Boleslav praktické zkušenosti i užitečné rady denně od 11. do 19. hodiny. Kromě toho si navíc ještě odnesou slevové kupóny do vybraných obchodů.

Obchodní centrum Olympia Mladá Boleslav je další zastávkou edukativní roadshow k projektu Ruce na prsa, který obecně prospěšná společnost Dialog Jessenius společně s Českým výborem Mezinárodní asociace nákupních center ICSC zahájila v září loňského roku s cílem upozornit na vysoký výskyt rakoviny prsu u nás. 

Stánek bude v obchodním centru umístěn až do 22. června. Poté se na téměř dva týdny přesune do pražské Flory. První ročník své road show potom ukončí Dialog Jessenius v Olympii v Brně, kde bude stánek umístěný od 8. července.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám