Hlavní obsah

Mladí karatisté jdou v úspěšných stopách svých mistrů

Novinky, Pavel Reichard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sokolovský karatistický oddíl SKP UNITOP si připsal další mimořádný úspěch. Juniorská závodnice Tereza Jůnová získala bronzovou medaili na mistrovství Evropy, které proběhlo v týdnu od 16. do 21. října v anglickém Sheffieldu.

Foto: SKP Unitop Sokolov

Mladí reprezentanti České republiky a SKP UNITOP Sokolov Richard Schmid a Tereza Jůnová na mistrovství Evropy v anglickém Sheffieldu.

Článek

„Letošní mistrovství Evropy bylo největší sportovní akcí v historii světové federace karate World Union Karate do Fedaration. Zúčastnilo se ho 1500 závodníků ve 40 týmech z dvaadvaceti zemí Evropy,“ přiblížil význam závodu trenér úspěšné medailistky Daniel Krhut.

„Českou republiku reprezentovali dva nejúspěšnější zástupci SKP UNITOP Sokolov - Richard Schmid a Tereza Jůnová, která chtěla navázat na výborný výsledek z loňského mistrovství světa.“

To se jí také podařilo. „Ve své kategorii se Tereza musela probojovat přes tři náročná kola, aby se dostala do finále mezi šest nejlepších závodnic,“ popsal Daniel Krhut.

„Po velice dobře zacvičené finálové kata Kururunfa nakonec získala pro českou reprezentaci třetí místo. Zužitkovala tak intenzivní trénink pod dohledem několikanásobných mistrů Evropy a světa a také mistrů karate z japonského ostrova Okinawa. Ríšovi se tak dobře nedařilo, ale i po velice dobře zacvičené skončil před branami semifinálové skupiny na devátém, nepostupovém místě. I když se mu nepodařilo dosáhnout na stupeň vítězů, získal účastí na této akci nové zkušenosti, které jistě do budoucna využije,“ uvedl Daniel Krhut.

Účast sokolovských závodníků by nebyla možná bez podpory Karlovarského kraje. „V rámci projektů na podporu talentované mládeže kraj nezapomněl ani na SKP UNITOP Sokolov,“ připomněl Daniel Krhut, který letos získal pro Českou republiku stříbrnou medaili na mistrovství světa stejně, jako hlavní trenér sokolovského oddílu Jiří Jirásek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám