Hlavní obsah

Mladí filantropové z Rychnova nad Kněžnou míří přes překážky ke hvězdám

Novinky, Martin Fletcher

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobro-druhy jsou tři spolužačky maturitního ročníku Gymnázia F. M. Pelcla v Rychnově nad Kněžnou. Staly se jimi díky projektu Dobro-druzi Nadace Via, která letos uspořádala jeho první ročník v návaznosti na projekt Pomáhej. Jejich cílem je podpořit mladé lidi ve filantropii - pomoci druhým.

Foto: Centrum Orion
Článek

V letošním roce Nadace vybrala 14 projektů mladých filantropů po celé České republice a rychnovský projekt Přes překážky ke hvězdám je jedním z nich.

Kája, Bára a Eliška si pro všechny zájemce nejenom z Rychnova nad Kněžnou a okolí připravily dvoudenní benefiční akci, která se bude konat 24. a 25. března 2017 ve Společenském centru v Rychnově nad Kněžnou. Tam se budou moci návštěvníci zúčastnit například četných zajímavých přednášek a besed, promítání filmů, tanečního vystoupení, koncertu a dobročinného bazaru módních doplňků a knih, jejichž sbírka začíná právě teď.

Až do konce února 2017 lze na různých místech po Rychnově nad Kněžnou a okolí nalézt označené krabice, do kterých můžete vhodit kabelky, šátky, šály, pásky, bižuterii, kravaty, které nenosíte, a také knihy, které již nečtete, ale stále mohou udělat radost dalším. Vše se poté bude v uvedené dny na bazaru prodávat. Sběrná místa najdete v Rychnově nad Kněžnou na Městském úřadě a v Městské knihovně, v Centru Orion a cukrárně Blanka. Do Gymnázia F. M. Pelcla můžete darované předměty poslat po studentech nebo pracovnících školy.

Výtěžek z celé akce je určen pro Centrum Orion, z. s., místní neziskovou organizaci, která podporuje rodiny dětí a mladých dospělých s handicapem, aby mohli žít stejné životy jako jejich zdraví vrstevníci. Vybranou částku Centrum použije na provoz terapie EEG Biofeedback, což je terapie na podporu činnosti mozku, která je určena zdravým i handicapovaným dětem i dospělým. Provoz této terapie nicméně stojí až 300 000 Kč ročně.

Výsledná částka, která se na akci vybere, bude navíc Nadací Via s přispěním Nadace Karla Janečka zdvojnásobena až do výše 15 000 Kč a k vybrané částce přidá další finanční příspěvek, pokud se povede vybrat více než 30 000 Kč. Generálním partnerem akce je firma Kenvi CZ, která finančně podpoří náklady vzniklé při organizaci celého projektu. 

Více informací, novinky a podrobný program jsou pravidelně zveřejňovány na Facebooku na stránce „Přes překážky ke hvězdám“, na facebookovém profilu Centra Orion, z.s. nebo na jejich internetových stránkách www.centrum-orion.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám