Hlavní obsah

Mladá maminka ze Zlína si plní sen, kreslí obrázky na přání

Novinky, Věra Stojarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Monika Tobolíková, maminka dvouletého Josífka, se rozhodla plnit si své sny. Rozjíždí ojedinělou službu, kreslí svým zákazníkům obrázky na přání. Na trička, na tašky, na cokoliv. Od malička kreslila, ale až nyní na rodičovské dovolené se k této činnosti vrátila naplno, aby dělala radost jiným.

Foto: Monika Tobolíková
Článek

Byl to právě malý Josífek, díky kterému se začala kreslení věnovat intenzivně. Rodičovská dovolená pro ni rozhodně neznamená omezení, ale naopak výzvu věnovat se sobě a rozvíjet svůj talent.

Začalo to kresbami v dětském pokojíčku, pexesem, omalovánkami a výukovými obrázky pro syna. Obrázky se moc líbily kamarádům z jejího okolí, a to ji přimělo zkusit své návrhy prodávat na internetu. Své kresby začala přidávat také na blog Šílené matky, ve kterém vtipně popisuje příhody se svým synkem.

Naučila se pracovat v grafickém programu, ve kterém tužkou nakreslený obrázek převádí do vektorů. Ten se pak pomocí digitálního tisku přenáší například na tričko. Časem začala také rozšiřovat předměty, které dokázala pokreslit. Většinou nápady vycházely přímo z přání zákazníků. Takže vedle triček začaly vznikat také originální placky, polštářky, plakáty nebo karikatury rodin.

„Nejvíce mne baví právě komunikace se zákazníkem, jak má výsledný obrázek vypadat. Díky svému synovi jsem začala opět vnímat dětský svět a více mu rozumět. Nořím se do fantazie, kde se cítím opravdu dobře, nabíjí mne to energií a dává potřebné nadšení tvořit. Věnuji se hlavně kresbám pro děti. Je mi jasné, že je to právě proto, že mám malé dítě. Do budoucna se nebráním dalším výzvám. Zajímám se tak třeba o designová trička pro muže. Ráda bych se také zaměřila na originálně pokreslené propagační materiály pro firmy,“ uvedla Monika Tobolíková.

Zajímavostí je, že Monika se živí jako účetní. Což je o zapojení úplně jiné mozkové hemisféry. Proto je pro ní právě kreslení možná příjemným zpestřením. Před Vánocemi se rozhodla zkusit si osobní prodej a zavítala tak i na vánoční jarmarky. Získala tím zajímavé zpětné vazby od zákazníků, které bere jako skvělou příležitost pro promyšlení dalších inovací.

Monika nepodceňuje přípravu pro rozjezd kreslení obrázků na přání. Během pár měsíců absolvovala školení, kde se zdokonalila v marketingu, tvorbu webů či seminář kreslení. Důležitá je pro ní také podpora rodiny, bez které by neměla možná tolik odvahy začít kreslit.

Velkou výhodu vidí také v možnosti pracovat z domova. Při kresbě neexistují žádná omezení týkající se místa. Komunikace se zákazníkem probíhá za pomoci technologií. Bez nadsázky lze tedy říci, že může splnit přání i člověku nacházejícímu se na druhém konci planety.

Reklama

Výběr článků

Načítám