Hlavní obsah

Mladá Boleslav zve na týden orientální kultury. Chystá je již pátý ročník

Novinky, Eva Shareefa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Týden orientální kultury nabídne letos v Mladé Boleslavi jako novinku výtvarnou soutěž pro děti. Díla výherců budou zdobit nejen 2. základní školu, ale i Dům kultury, nebo taneční školu Shareefa. Již tradičně je pro veřejnost připravena hudebně taneční Galashow v divadelním sále v pátek 6. června.

Foto: Eva Shareefa

FESTIVAL ARABESQUE Mladá Boleslav 2014.

Článek

Pátý ročník taneční soutěže na téma Staň se nejlepší orientální tanečnicí, jakou sama můžeš být se uskuteční v sobotu 7. června  od 10 hodin v Domě kultury pod taktovkou organizátorů FESTIVALU ARABESQUE.

Festival Arabesque není jen taneční soutěž, je to také ucelený umělecký koncept, který ukazuje na hloubku orientální kultury formou výstav, hudby, tance, malby, módy - a to od pondělí 2. června každý den do neděle 8. června.

V rámci Festivalu Arabesque si připravil přednášku na pondělí 2. června v Ústřední Boleslavské knihovně také profesor Charif Bahbouh. Původem ze Sýrie, dlouhodobě žijící v České republice, sám o sobě říká, že jej k nám do Čech zavála bouřka. 

V České republice založil nakladatelství Dar Ibn Rushd, které má ocenění také od Literárního fondu a Jednoty tlumočníků a překladatelů, která jsou pro něj povzbuzením k další práci. V Mladé Boleslavi mj. představí knihu Co je dobré vědět o arabském světě, kterou  napsal se spoluautorem Reném Kopeckým.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám