Hlavní obsah

Mistrovství světa v biatlonu bude za měsíc hostit Vysočina

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové Město na Moravě bude od 7. do 17. února hostit nejlepší biatlonisty světa. Také čeští fanoušci budou mít své naděje, jednou z nich je Gabriela Soukalová.

Foto: www.biathlonnmnm.cz

Gabriela Soukalová

Článek

Tratě jsou zatím před šampionátem výborně připravené. Technický sníh pokryl okruh dlouhý 2500 metrů. Vrstva sněhu je vysoká 80 až 90 centimetrů, trať je ve všech místech široká osm metrů. Na přelomů roku si tento areál vyzkoušeli, díky krátkému soustředění, také čeští reprezentanti bez nemocné Gabriely Soukalové.

Šampionát začne ve čtvrtek 7. února závodem smíšených štafet, kde má Česká republika možnou šanci na dobré umístění. Připomenout musíme třetí místo na prvním závodě Světového poháru v Östersundu.

V sobotu 9. února se budou v Novém Městě konat rychlostní závody žen na 7,5 km a mužů na 10 km. Tady bude Česká republika aspirovat na přední umístění díky dvojici Gabriela Soukalová a Veronika Vítková. Mezi muži by mohl získat dobré umístění Moravec nebo Michal Šlesingr.

V neděli 10 února proběhne stíhací závod žen na 10 km a mužů na 12,5 km. Ve středu 13. února proběhne vytrvalostní závod žen na 15 km a o den později si stejnou disciplínu vyzkouší muži na trati dvacet kilometrů.

Pátek 15. února bude patřit štafetám žen na 4x6 km a sobota 16. února naopak stafetě mužů na 4x7,5 km. Poslední den mistrovství v neděli 17. února proběhnou závody s hromadným startem, u žen na 12,5 km, u mužů na 15 km.

Související témata:

Výběr článků

Načítám